Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 09. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Javítana a Kosársuli

Javítana a Kosársuli

Azt nem lehet előre megmondani, hogy melyik gárda nyeri a Vásárhely-Honvéd összecsapást, az viszont borítékolható, hogy szombaton 18 órától izgalmas találkozót láthat a közönség a Hódtói Sportcsarnokban.

Az NBI B-s bajnokság keleti csoportjának második helyezettjének ugyanis a jelenlegi harmadik lesz az ellenfele. A bajnokság erőviszonyait nézve a rangadó tétje nem más, mint hogy ki tud jobban elszakadni az ötödik-hatodik helytől egyre sűrűbb mezőnytől.


A házigazdák az ötödik fordulót követően az egész bajnokságban csak egyedüli veretlen csapatként álltak a keleti tabella élén. Rostás Imréék azonban nem örülhettek túl sokáig, mivel egy héttel később Debrecenben elszenvedték első vereségüket. A rossz dobóforma mellett egy jól felkészült debreceni alakulattal kellett szembenézniük, úgy, hogy jelentős magassági hátrányban is voltak. A helyzetet tovább nehezítette, hogy a Kosársuli szerb gólzsákja, Momir Genal bokasérülése miatt pihenésre kényszerült. Azóta a kék-sárgák már helyre állíthatták önbizalmukat, mivel Kozármislenyben több mint 40 pontos sikerrel hagyták el a pályát, és jutottak be a legjobb 16 közé a Hepp-kupában.

A Budapesti Honvéd ugyan szintén csak egy kudarcot számlál, viszont eggyel kevesebb bajnokin szerepelt eddig. Négy győzelmük után a Nyíregyháza babrált ki velük. A korábbi vásárhelyi nevelésű közönség kedvenc Kováts Róbert, és a Csongrád megyei városban egy rövid időre szintén megforduló Máté Márk nevével fémjelzett fővárosiak eredményei azonban mindenképpen figyelemreméltóak: a Salgótarján, a Békés és a MAFC II mellett épp azokat a debrecenieket lépték le 18 ponttal, akik ellen Utasi Gábor legénységének nem sok babér termett.

A Hódmezővásárhelynek mindenképpen javítania kell dobásain, mert hasonló produkció esetén ismét vesztesen hagyhatják el a pályát. Emellett kérdés, hogy a hétvégén már újra hadra fogható Genal milyen teljesítménnyel rukkol elő. Sőt a derbin arra is választ kaphatunk, hogy az idegenben rendszerint csak szerényebb formát mutató Vasnak tényleg csak a szokatlan légkör miatt megy-e nehezebben a pontgyártás…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.