Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. December 15. 15:46, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Január 7-ig használhatók fel a decemberi havi helyközi dolgozó- és tanulóbérletek

Január 7-ig használhatók fel a decemberi havi helyközi dolgozó- és tanulóbérletek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) intézkedésének megfelelően,

az utazások megkönnyítése érdekében a MÁV-START és a VOLÁNBUSZ járatain a 2020. december havi és félhavi helyközi dolgozó- és tanulóbérletekkel 2021. január 7-én éjfélig lehet utazni.

A 2021. év és a téli szünetet követő iskolakezdés problémamentes elindulása érdekében a vonatokon és a helyközi buszjáratokon 2021. január 5-e helyett két nappal tovább, január 7-ig fogadják el a decemberi havi dolgozó- és tanuló bérleteket, illetve a decemberi 2. félhónapra váltott félhavi bérleteket. A téli szünet utáni iskolakezdéssel megnőnek az utazási igények, és meghosszabbodhat a várakozási idő a jegypénztáraknál január elején, így a hosszabbítással további két nap biztosított az új bérletek beszerzésére.

A MÁV-START azt kéri az utasoktól, hogy a járványhelyzetben a sorban állások elkerülése érdekében vegyék igénybe a jegykiadó automatákat és a MÁV applikációt. A webes felület és az applikáció közös felhasználói fiókkal használható.

A VOLÁNBUSZ ezúton is felhívja utasai figyelmét, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegyek és bérletek elővételben, online és mobilon is kényelmesen megválthatók. Az elektronikus jegyvásárlás további részleteiről a Volánbusz weboldalán tájékozódhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.