Városlista
2021. április 11, vasárnap - Zsolt, Leó

Hírek

2011. Július 26. 14:41, kedd | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Új energiaforrások felfedezését sürgetik fogyasztáscsökkentés helyett

Új energiaforrások felfedezését sürgetik fogyasztáscsökkentés helyett

Egy friss kutatás szerint az amerikaiak fele úgy véli, fontosabb az új energiaforrások felfedezése semmint, hogy a jelenleg alkalmazott energiahordozók fogyasztását csökkentsék.

Új, régi, növelés, csökkentés

A Rasmussen Reports amerikai szavazók körében készült kutatása szerint még mindig sokan gondolják úgy, fontosabb lenne új energiaforrásokat felfedezni, semmint a régiek fogyasztását csökkenteni. A vizsgálat szerint a megkérdezettek 52 százaléka támogatja az elképzelést, ami a tavasszal mért 60 százalékos arányhoz képest kevesebb, de környezetvédelmi szempontból még mindig soknak tekinthető. Az új energiaforrások prioritását a fogyasztáscsökkentéssel szemben a megkérdezettek 38 százaléka ellenzi.

A lekérdezés szerint az amerikaiak 63 százaléka gondolja úgy, hogy hasznosabb megújuló energiába fektetni, semmint a fosszilis üzemanyagok termelésébe. Ugyanakkor 27 százalék úgy véli, a fosszilis energiahordozók jobb befektetést jelentenek. A válaszadók 46 százaléka szerint a gazdasági növekedés és a környezetvédelem nehezen összeegyeztethető. Minden harmadik megkérdezett látja csak úgy, hogy a két igény egyensúlyba hozható.

A kutatás eredményei szerint a megkérdezettek 59 százaléka tekinti csak komoly problémának a globális felmelegedést, míg 37 százalék szerint nem aggasztó a helyzet. Ami a felmelegedés okát illeti, a megkérdezettek 40 százaléka szerint az emberi tevékenység okolható a problémáért, 42 százalék azonban úgy véli, a planetáris ciklusok a felelősek, míg 7 százalék szerint egyéb ok tehető felelőssé.

Címkék: energia

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 11. 14:07, vasárnap | Belföld

Szigorú óvintézkedések mellett tehetnek szakmai vizsgát a szakképzésben tanulók

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tervei szerint májusban adhatnak számot tudásukról a szakképző intézményekben vizsgázók - közölte az ITM vasárnap az MTI-vel.

2021. Április 11. 13:02, vasárnap | Belföld

Egyre népszerűbb az elektronikus fizetés

Az elektronikus fizetés elterjedését számos intézkedés segíti, többek között a tavaly márciusban debütált azonnali fizetési szisztéma, a másfél millió forint feletti készpénzfizetési korlátozás,

2021. Április 11. 10:09, vasárnap | Belföld

Hajóbalesetben meghalt egy férfi a Dunán

A kishajó vezetője ellen a fővárosi rendőrök eljárást indítottak.

2021. Április 11. 09:12, vasárnap | Belföld

Meghalt 206 beteg, 6296-tal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 206, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 6296 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap,