Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Június 13. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Ittasan és jogosítvány nélkül okozott balesetet ismerőse autójával

Ittasan és jogosítvány nélkül okozott balesetet ismerőse autójával

A Veszprémi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele miatt is eljárást indított a sofőr ellen, mivel a tulajdonos tudta és engedélye nélkül vezette a gépkocsit.

Ismerőse autójával közlekedett egy 30 éves Nógrád megyei férfi a 8-as számú főúton Hajmáskér felől Várpalota felé június 10-én 23 óra 45 perckor, mikor haladása során a járművel jobbra letért az úttestről és a szalagkorlátnak ütközött. A baleset következtében a sofőr könnyű sérülést szenvedett, valamint a járműben anyagi kár keletkezett – közölte a rendőrség.

A helyszínre érkező rendőrök a férfival szemben alkoholszondás vizsgálatot végeztek, amely pozitív eredménnyel zárult, majd a sofőrt további mintavétel céljából előállították. Az eljárás során a rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, valamint ismerőse gépkocsiját annak tudta és beleegyezése nélkül használta. A sofőrt őrizetbe vették és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították.

Ellene jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési feljelentéssel éltek a rendőrök.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.