Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. December 14. 10:51, péntek | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Ittas vezetőkkel szemben intézkedtek Csongrádon

Ittas vezetőkkel szemben intézkedtek Csongrádon

Három esetben mutatott pozitív értéket az alkoholteszter.

A rendőrök az úgynevezett "finn módszerrel" ellenőrizték a gépjárművezetőket Csongrádon. Ennek lényege, hogy az intézkedés során biztonságos leállítási helyen, a járőrök az útszakaszon áthaladó összes járművet megállítják és alkoholteszteres ellenőrzést végeznek a sofőrökkel szemben, ami mindössze néhány másodpercig tart. Az ellenőrzés csak a járművezető ittasságára korlátozódik. Amennyiben a járművezetőnél ittasság nem állapítható meg, abban az esetben azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintettet félreállítják és vele szemben eljárást kezdeményeznek.

A járőrök 2018. december 13-án 395 járművezetővel szemben intézkedtek, akik közül három sofőr ellen büntetőeljárás indult.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy már a kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, tompulnak a reflexek. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás beláthatatlan következményekkel járhat. Az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak