Városlista
2020. július 12, vasárnap - Izabella

Hírek

2020. Május 27. 10:41, szerda | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Ismételten pert vesztett dr. Márki-Zay Péter

Ismételten pert vesztett dr. Márki-Zay Péter

Jogerős: mégsem tömeggyilkosok a kormányhivatal vezetői

Megsértette dr. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és dr. Holubán Csilla járási hivatalvezető jóhírnevét - állapította meg jogerős ítéletével a Szegedi Ítélőtábla. Dr. Márki-Zay Péter valótlanul állította azt facebook bejegyzésében, hogy a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és a Szegedi Járási Hivatal vezetője úgy adtak olasz szemét behozatalára engedélyt, hogy tisztában voltak ennek káros következményeivel.

Továbbá a vásárhelyi polgármester jogsértően állította: döntésükkel hozzájárultak a vásárhelyi gyermekek mérgezéséhez, ezért a Legfőbb Ügyész vádat emel ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért. Az Ítélőtábla amellett, hogy megállapította a jóhírnév megsértését, eltiltotta dr. Márki-Zay Pétert a további jogsértéstől is.

A Szegedi Ítélőtábla nem engedve a politikai zsarolásnak és fenyegetésnek jogerős döntésével kimondta: a munkájukat végző közigazgatási szakemberek nem lehetnek nemtelen politikai támadások célpontjai és áldozatai.


Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott és dr. Holubán Csilla járási hivatalvezető a részükre megítélt 400-400 ezer forint sérelemdíjat a hódmezővásárhelyi kórház részére, jótékony adományként ajánlják fel, amennyiben dr. Márki-Zay Péter eleget tesz a jogerős döntésben meghatározott fizetési kötelezettségének. A pervesztes hódmezővásárhelyi polgármesternek 15 napon belül kell megfizetnie a sérelemdíjat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 12:33, péntek | Helyi

A Déli pályaudvaron lecserélik a megrepedezett üvegfalat

A Déli pályaudvaron lecserélik a pénztárcsarnok vágányok felőli oldalán lévő megrepedezett üvegfalat, mert balesetveszélyessé válhatnak.

2020. Július 10. 12:28, péntek | Helyi

Hétfőtől egy vágányon már közlekedhetnek a vonatok Nagymaros és Szob között

Július 13-án Nagymaros és Szob között a Szent Mihály-hegyhez közelebbi vágányon – 40 km/h-s sebességkorlátozással – megindulhat a vonatközlekedés.

2020. Július 10. 12:14, péntek | Helyi

Juhász Tünde: a hivatal rendezettsége mutatja, hogy odafigyelnek az ügyfelekre

Virágszigetek, új, kövekkel feltöltött kerítés borostyánnal, virágládák és padok – megszépült a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Ady Endre utcai udvara.

2020. Július 08. 10:12, szerda | Helyi

Huszonkét, fekvőhelyes és hálókocsit szerez be a MÁV-START

Az év végéig fokozatosan újabb járművekkel váltja ki a MÁV-START a jelenleg használt hálókocsikat.