Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2016. Május 09. 14:28, hétfő | Helyi sport
Forrás: Török Anita sajtóreferens

Ismét remekelt Berei Béla

Ismét remekelt Berei Béla

Berlinben ismét a dobogó legfelső fokára állhatott, Berei Béla a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület tagja.

Fiatal kora ellenére, felnőtteket megszégyenítő kitartással és erővel készült a megmérettetésre, aminek meg is lett a gyümölcse, hiszen korosztályában ő nyerte az aranyérmet.

Junior -63 kg "A" kategóriában állt a pástra 2016. május hetedikén, a 16. Nemzetközi Berlin Open – en, a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület fiatal bajnoka, Berei Béla. Hosszas és kemény felkészülés után sikeresen vette az ellenfeleket, így ismét egy aranyéremmel gyarapodott a dicsőséglista.

Az első menetben KO-val győzte le cseh színekben versenyző ellenfelét. Az amúgy is higgadtságáról híres versenyzőre ez ösztönzőleg hatott, magabiztosan állt ki következő sportolóval szemben. A második körben egy német sporttárssal kellett küzdeni, akit az első mentben a bírák le is léptetettek, hiszen Béla 13 pontos előnyre tett szert.

A harmadik meccse már a bronzérmet jelentette volna, hiszen 12 – 1 - re megverte dán ellenfelét. Ügyes technikájával Béla tovább menetelt, a negyedik körben azt a görög versenyzőt sikerült legyőznie, aki több nagy verseny mellett, a tavalyi Szerb Opent is megnyerte. Akkoriban 19 – 14 –re Béla kikapott a sportolótól, de most „revans” következett.

A végső, ötödik meccs sem tűnt Béla számára nehéznek, hiszen 5 -1 re győzött honfitársa, Egyházas András ellen.

A mostani sikerből is erőt merítve az ifjú bajnok, heti több napon keresztül, sok –sok órában készül a következő megmérettetésekre.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 18:08, szerda | Külföld

Francia kutatók szerint a kevésbé fertőzötteknél is kialakul immunitás

A Covid-19 fertőzés legenyhébb formájával megfertőződöttek szervezetének nagyon jelentős része termel olyan antitestet,

2020. Május 27. 17:06, szerda | Életmód

A járvány áldozatai kétharmadának halálát nem a Covid-19 betegség okozta

Csehországban a koronavírus-járvány áldozatainak statisztikájában nyilvántartott személyek mintegy 60 százalékának halálát alapvetően nem a Covid-19 betegség okozta

2020. Május 27. 16:49, szerda | Belföld

Anyukák, a (szuper)hősök címmel készült videó

Négy családszervezet fogott össze az édesanyákért, hogy az ő nem mindennapi cselekedetüket megmutassák az országnak. Online játékkal és közös videóval is készülnek.

2020. Május 27. 15:04, szerda | Külföld

Ukrajnában is felfigyeltek arra, ahogy Magyarország kezelte a járványt

Nagy figyelmet kapott Ukrajnában az, ahogy Magyarország kezelte a koronavírus-járványt – mondta Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója szerda reggel az M1-en.