Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2016. Május 09. 14:28, hétfő | Helyi sport
Forrás: Török Anita sajtóreferens

Ismét remekelt Berei Béla

Ismét remekelt Berei Béla

Berlinben ismét a dobogó legfelső fokára állhatott, Berei Béla a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület tagja.

Fiatal kora ellenére, felnőtteket megszégyenítő kitartással és erővel készült a megmérettetésre, aminek meg is lett a gyümölcse, hiszen korosztályában ő nyerte az aranyérmet.

Junior -63 kg "A" kategóriában állt a pástra 2016. május hetedikén, a 16. Nemzetközi Berlin Open – en, a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület fiatal bajnoka, Berei Béla. Hosszas és kemény felkészülés után sikeresen vette az ellenfeleket, így ismét egy aranyéremmel gyarapodott a dicsőséglista.

Az első menetben KO-val győzte le cseh színekben versenyző ellenfelét. Az amúgy is higgadtságáról híres versenyzőre ez ösztönzőleg hatott, magabiztosan állt ki következő sportolóval szemben. A második körben egy német sporttárssal kellett küzdeni, akit az első mentben a bírák le is léptetettek, hiszen Béla 13 pontos előnyre tett szert.

A harmadik meccse már a bronzérmet jelentette volna, hiszen 12 – 1 - re megverte dán ellenfelét. Ügyes technikájával Béla tovább menetelt, a negyedik körben azt a görög versenyzőt sikerült legyőznie, aki több nagy verseny mellett, a tavalyi Szerb Opent is megnyerte. Akkoriban 19 – 14 –re Béla kikapott a sportolótól, de most „revans” következett.

A végső, ötödik meccs sem tűnt Béla számára nehéznek, hiszen 5 -1 re győzött honfitársa, Egyházas András ellen.

A mostani sikerből is erőt merítve az ifjú bajnok, heti több napon keresztül, sok –sok órában készül a következő megmérettetésekre.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 08:46, hétfő | Belföld

Meghosszabbított határidővel pályázhatnak kerékpárosbarát munkaadók és önkormányzatok

Meghosszabbított határidőig, november 7-én 12 óráig várja a jelentkezéseket az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Kerékpárosbarát település és Kerékpárosbarát munkahely pályázatokra,

2019. Október 21. 07:14, hétfő | Külföld

A németek többsége elégedetlen a kormány teljesítményével

Elégedetlen a lakosság többsége Németországban a kormány munkájával - mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés, amely abból az alkalomból készült, hogy hivatali ideje feléhez érkezett Angela Merkel negyedik kormánya.

2019. Október 21. 07:11, hétfő | Belföld

Melegrekordok dőltek meg vasárnap

Melegrekordok dőltek meg vasárnap, mintegy 10 fokkal volt melegebb az ilyenkor szokásosnál - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

2019. Október 21. 07:09, hétfő | Külföld

Kedden tartják Naruhito császár koronázási ceremóniáját Japánban

Október 22-en tartják az új japán császár, Naruhito koronázási ceremóniáját, aki az 1989 és 2019 között uralkodó Akihito császár legidősebb fia