Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 09. 14:28, hétfő | Helyi sport
Forrás: Török Anita sajtóreferens

Ismét remekelt Berei Béla

Ismét remekelt Berei Béla

Berlinben ismét a dobogó legfelső fokára állhatott, Berei Béla a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület tagja.

Fiatal kora ellenére, felnőtteket megszégyenítő kitartással és erővel készült a megmérettetésre, aminek meg is lett a gyümölcse, hiszen korosztályában ő nyerte az aranyérmet.

Junior -63 kg "A" kategóriában állt a pástra 2016. május hetedikén, a 16. Nemzetközi Berlin Open – en, a Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület fiatal bajnoka, Berei Béla. Hosszas és kemény felkészülés után sikeresen vette az ellenfeleket, így ismét egy aranyéremmel gyarapodott a dicsőséglista.

Az első menetben KO-val győzte le cseh színekben versenyző ellenfelét. Az amúgy is higgadtságáról híres versenyzőre ez ösztönzőleg hatott, magabiztosan állt ki következő sportolóval szemben. A második körben egy német sporttárssal kellett küzdeni, akit az első mentben a bírák le is léptetettek, hiszen Béla 13 pontos előnyre tett szert.

A harmadik meccse már a bronzérmet jelentette volna, hiszen 12 – 1 - re megverte dán ellenfelét. Ügyes technikájával Béla tovább menetelt, a negyedik körben azt a görög versenyzőt sikerült legyőznie, aki több nagy verseny mellett, a tavalyi Szerb Opent is megnyerte. Akkoriban 19 – 14 –re Béla kikapott a sportolótól, de most „revans” következett.

A végső, ötödik meccs sem tűnt Béla számára nehéznek, hiszen 5 -1 re győzött honfitársa, Egyházas András ellen.

A mostani sikerből is erőt merítve az ifjú bajnok, heti több napon keresztül, sok –sok órában készül a következő megmérettetésekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.