Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Június 16. 14:03, kedd | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Ismét Hó(l)dfényfesztivál és Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Ismét Hó(l)dfényfesztivál és Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Három napos fesztivállal, fiatalos koncertekkel és különleges múzeumi programokkal várják az érdeklődőket a hét végén, június 20. és 22. között Hódmezővásárhelyen, a város főutcáján.

Június 19-én, pénteken este veszi kezdetét a három napos Hó(l)dfényfesztivál Hódmezővásárhelyen. A rendezvénysorozatra koncertekkel, színes múzeumi és utcai szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket. A nyitónapon fellép a StabilFrazir és a Bohemian Betyars, valamint Szabó Balázs rendezésében és zenei aláfestésével látványos Sárkányverő gólyalábas, óriásbábos tűzzsonglőr szuperprodukció szórakoztatja a közönséget.

Szombaton, a Múzeumok Éjszakáján este hattól éjfélig egy belépő árért három helyszínen hat kiállításon számtalan programmal várják a látogatókat. Az Emlékpontban az első világháború fronthétköznapjai elevenednek meg: lesz egyenruhapróba, lövészárok koszt kóstoló, és tábori posta is érkezik a doberdói harctérről. A Tornyai-múzeumban Barcsay Jenővel személyesen is találkozhatnak a nagyszabású kiállításra ellátogatók; a mester maga tart órát a művészeti anatómiából, sőt a gyerekek és vállalkozó kedvű szüleik ismert rajzfilmhősök testfelépítését is megrajzolhatják. Az Alföldi Galériában Kósa Ferenc öt világrészen készült felvételei invitálják "világ körüli útra" a látogatókat. Szombat este a sétálóutcán felállított színpadon koncertet ad a New Balance, a Honeybeast és a nyár végén búcsúzó Heaven Street Seven.

A programsorozat utolsó napján a Chevrolet Band lép fel, a Bessenyei színháztermében a Metamorf Színház előadásában Rejtő Jenő Tévedésből jelentik darabja zárja a fesztivált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a