Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Március 15. 07:01, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Interaktív kiállítási központ nyílt Győrben

Interaktív kiállítási központ nyílt Győrben

Elkészült Győrben az Európában is egyedülálló tematikus tudományos játszóház, a mobilis Interaktív Kiállítási Központ.

Az 1,9 milliárd forintos, európai uniós támogatással megvalósult önkormányzati beruházással egy olyan, úgynevezett „science center” jött létre, amelynek 73 interaktív eszközét a március 15-ei nyitást követően ki is próbálhatják a látogatók.

Látványlabort és kreatív foglalkoztató teret is magában foglal majd a Mobilis nevet viselő interaktív kiállítási központ, amelyet március 14-én nyitottak meg Győrben a Széchenyi István Egyetem tőszomszédságában. A mobilis a térség legújabb oktatási-kulturális-turisztikai attrakciója, a szabadidő eltöltésének páratlan módját teremti meg. A háromszintes interaktív központ küldetése a műszaki életpályák népszerűsítése, az oktatás, illetve az észak-dunántúli gazdaság kapcsolatának erősítése.

Borkai Zsolt polgármester az ünnepélyes nyitóünnepségen elmondta, „a mobilis egy több funkciós létesítmény, amely Győr számára az élet számos területén fontos jelentőséggel bír. A város felpörgött gazdasági életének köszönhetően folyamatos az igény a szakképzett munkaerő iránt. A Mobilisnek köszönhetően kicsik és nagyok játékos formában ismerkedhetnek meg a tudomány rejtelmeivel, úgy, hogy közben a lehető legszélesebb körben bővítik a műszaki és természettudományos ismereteiket, kiemelt figyelmet szentelve a helyi járműgyártás jellegzetességeinek. Emellett pedig az új intézmény tovább bővíti Győr turisztikai attrakcióinak sorát. A mai ingergazdag világban a látvány mellé szükség van az élményre is, ezért a Mobilis izgalmas világát csak tovább fokozza, hogy az érdeklődök meg is érinthetik, ki is próbálhatják a kiállított eszközöket.

A győri mobilis egy olyan interaktív kiállítási központ, amely bemutatja a régió technológiai gazdasági gyökereit, a térségi innováció eredményeit és a jövőbeli fejlesztési trendeket is. Mindezt úgy, hogy a család minden tagja megtalálja a saját érdeklődési körének megfelelő eszközöket, lehetőségeket.”

Bár Európában már nem ismeretlen a science center fogalma, a járműiparra, illetve annak technikai vívmányaira fókuszáló győri kiállítási központ egyedülálló a kontinensen. A témaválasztás nem véletlen; az autóipar és a műszaki oktatás fellegvárában egyre fontosabb kérdés a képzett szakember utánpótlás biztosítása. Ehhez kíván hozzájárulni a mobilis azzal, hogy a nem formális oktatás segítségével egyre több diákkal szeretteti meg a műszaki- és természettudományokat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.