Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Október 17. 13:28, kedd | Helyi
Forrás: Martonosi János ügyvezető Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség

Ingyenes kosárlabda játékvezető tanfolyam indul

Ingyenes kosárlabda játékvezető tanfolyam indul

Ingyenes kosárlabda játékvezető tanfolyamot indít a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség.

A játékvezetői tevékenység azoknak is remek lehetőséget biztosít, akik már nem kosárlabdáznak, ugyanakkor nem szeretnének elszakadni a sportágtól. Nekik egyébként a képzés elvégzése után stabil kiegészítő jövedelmet is nyújthat a játékvezetői karrier.

Martonosi János, a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség ügyvezetője elmondta, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének szakmai programjai 6 évvel ezelőtt reformon estek át, mely jelentős mérkőzésszám növekedéssel járt. Ez pedig szükségessé tette, hogy minél nagyobb számban képezzenek játékvezetőket. Hozzátette: a munkamennyiség növekedésével arányosan emelkedtek a játékvezetők mérkőzésdíjai is, így napjainkban ez jövedelem kiegészítésnek sem utolsó lehetőség. Ráadásul a szakemberek egy olyan sport színvonalának továbbemeléséért dolgozhatnak, amely az elmúlt évben a nemzetközi porondon is bizonyította, hogy az utóbbi esztendőkben végzett szakmai munka biztos alapokon nyugszik. Példaként a nyári férfi EB-szereplést, valamint a női válogatott 3-3 elleni kosárlabda VB-n szerzett világraszóló ezüst érmét említette.

A tanfolyam jelentkezési határideje 2017. október 29., míg a tanfolyam első foglalkozására 2017. november 3-án pénteken kerül sor a Szegedi Tudományegyetem Topolya sori épületében(pontos időpontról később adunk tájékoztatást).

Jelentkezni a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség web-oldalán lévő űrlapon keresztül lehet.

A tanfolyam lebonyolításáról a jelentkezőkkel történt konzultálás után döntenek a szervezők.

Az oktatásban Csongrád megyében dolgozó játékvezetők és a sportágban dolgozó más szakemberek vesznek részt. A képzés a tervek szerint 2017 végéig lezárul, így a sikeresen teljesítők akár januárban már pályára is léphetnek majd.
A vizsgára bocsátás feltétele a meghirdetett előadásokon és gyakorlati képzéseken – jelenléti íven igazolt – megjelenés. Az előadásokról legfeljebb két alkalommal, a tanfolyam vezető engedélyével lehet távol maradni. A tanfolyam eredményes befejezését követően a hallgatók a Csongrád Megyei Kosárlabda Szövetség működési területén jogosultak kosárlabda-mérkőzést vezetni a hatályos Játékvezetői Működési Szabályzat szerint.

A jelentkezés feltétele a 16. életév betöltése, a kosárlabdás múlt előnyt jelent.

A tanfolyamnak nincs költsége, a jelentkezőknek mindössze a szabálykönyv árát kell kifizetniük. A kurzus csak 8 fős minimális létszámmal indul el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése