Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Május 23. 14:10, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó:pixabay

Illegálisan működött egy pizzéria Gödöllőn

Illegálisan működött egy pizzéria Gödöllőn

Illegális pizzériát zárt be a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Gödöllőn, az üzlet adószám és engedély nélkül, műszaki higiéniai és személyi feltételek betartása nélkül üzemelt.

A Nébih szerdai, MTI-nek küldött tájékoztatása szerint azonnal bezárták a pizzériát, az ott talált nem nyomon követhető és lejárt alapanyagokat kivonták a forgalomból. Az ügyben a Nemzeti- Adó és Vámhivatal eljárást indított, amelynek eredménye akár egymillió forint mulasztási bírság is lehet, és a pizzázó nyilvántartásai alapján utólagos vizsgálatra is sor kerülhet.

Közölték azt is, hogy a pizzakészítéssel és kiszállítással foglakozó üzletben több, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki, higiéniai és személyi hiányosságot is feltártak a szakemberek. Például melegvíz-ellátás nem volt sem mosogatáshoz, sem kézmosáshoz, a padló pedig piszkos volt.

Címkék: gödöllő, pizza, pizzéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.