Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Július 16. 07:15, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás - segítség az elesetteknek jár

Illegális bevándorlás - segítség az elesetteknek jár

A Magyarországra érkező migránsok többsége gazdasági bevándorló, az állam és a karitatív szervezetek feladata viszont az, hogy az elesetteket segítse.

Erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt szerdán az M1 aktuális csatornán.

Soltész Miklós kifejtette: a bevándorlók mintegy 90 százaléka nem politikai menekült, hanem gazdasági szempontok miatt hagyta el hazáját. Erről árulkodik a ruházatuk és ezt mutatják a náluk lévő elektronikai cikkek is, amelyeket a befogadó táborokban lehet megfigyelni - tette hozzá.

Az állam és a karitatív szervezetek feladata az, hogy a valódi elesetteket segítse - mondta az államtitkár.

Soltész Miklós a nap folyamán, miután karitatív szervezetek képviselőivel tárgyalt, közölte: a Karitatív Tanács tagjai a hatóságokkal egyeztetve, szervezetten, a feladatokat egymás között megosztva segítenek a továbbiakban ellátni az illegális bevándorlókat. Elmondta, hat nagy karitatív szervezet - Katolikus Karitász, Magyar Református Szeretetszolgálat, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, Magyar Vöröskereszt, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet - hat helyen lesz jelen. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kérésére a röszkei és a kiskunhalasi, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) kérésére pedig a Nagyfán, Debrecenben, Vámosszabadiban és Bicskén működő tárborokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére