Városlista
2019. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2018. December 18. 17:49, kedd | PR

Így készülj a télre a házban és a ház körül

Így készülj a télre a házban és a ház körül

Az évszakok közötti váltást nem elég időben kezdeni. Ez kifejezetten igaz a télre.
Idén az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, és extra hosszú és meleg őszben sütkérezhettünk a teraszon vagy a kertben.

Ez azonban hamar átcsap a télbe, amire bizony nagyon körültekintően érdemes felkészülni, ha nem akarsz kellemetlen meglepetéseket.

Mire is gondolunk? Jöjjön pár praktikus jótanács, hogyan készülj fel a télre, amit jó, ha megfogadsz! Mik azok a ház körüli teendők évszakváltáskor amiket mindenképp érdemes elvégezni?

Kertrendezés

Bár a gereblyézés általában senkinek sem a szíve csücske, mégis érdemes rendszeresen elvégezni, a füvön maradt sok falevél ugyanis azt eredményezheti, hogy a fű nem szellőzik rendesen, és tavasszal a pázsit csúnya lesz.

Ha frissen ültettél bokrokat, fákat, a nagy fagyok előtt jó, ha betakarod őket, hogy ne fagyjanak el.

A hulló falevelek egyébként az ereszeknél is sok bosszúságot okozhatnak. Ha ugyanis eltömítik a csatormát, a csapadék, olvadó hólé nem tud majd megfelelően távozni. Előzd meg a dugulást, és tisztítsd ki az ereszcsatornát.

Fagy ellen

Ha valaki egyszer már belefutott ebbe, akkor valószínűleg egy életre megtanulta a leckét. Ha te még nem vártál napokat arra, hogy kicseréljék a befagyott vízórádat, és újra legyen víz a házban, akkor tanulj most mások hibájából!
Bár a legtöbb vízóra olyan mélyen van a föld alatt, hogy elvileg nem szabadna elfagynia, nagy hidegben bizony rengeteg vízvezeték fagy el. Ilyenkor pedig már az óriás kellemetlenség, hogy nincs víz a házban, de ami még rosszabb, hogy hozzád hasonlóan rengetegen járhatnak így, ilyenkor pedig van, hogy napokat kell várni a szakemberre, hogy megoldja a problémát, ami nem mellesleg plusz költséggel is jár. Úgyhogy, ha szeretnéd ezt elkerülni, érdemes télre szivaccsal és hungarocellel körbevenni a vízóra aknában mind az órát, mind a vízvezetéket. Az is sokat segít, ha a vízóra akna fedelére lentről hőszigetelő hungarocellt ragasztasz.

Ha már víz, ne felejts el a kerti vízvezetékeket is vízteleníteni, az itt elfagyott víz olyan repedéseket tud okozni, ami tavasszal nagyon kellemetlenül tud érinteni.

Fűtésrendszer felkészítése
Ezt még a fűtés szezon előtt érdemes elintézni, de sosincs késő! Ehhez érdemes szakember segítségét kérni, ők profin, percek alatt elintézik azt, amit lehet, hogy te lelkesen, de kevésbé akkurátusan tennél meg. A cirkókat évente jó, ha kitisztíttatod, és jó, ha a kéményseprők leellenőrzik a kéményedet. A radiátor légmentesítése jobb fűtési teljesítményt eredményez, és az idegesítő sziszegő, csörgő hangokat is megszünteti.

Mi legyen a kert lakóival?

Ha kinti kutyád van, őt is készítsd fel a hideg télre! Gondoskodj a kutya téli fekhelyéről, és nézz utána alaposan, mit tegyél a kutyaházba télen, hogy komfortosan érezze magát.
Ha benti kutyusod van, őt is fogod sétáltatni télen, de a kijárós cicáknak is szükségük van téli felkészülésre. Kutyáknak egyáltalán nem ciki téli ruhatárat beszerezni, és mindenképp fontos az állatok mancsának rendszeres tisztítása, mert a só, amivel az utakat kezelik, kikezdheti a bőrüket.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 19:04, csütörtök | PR

Fekete és fehér - a strand királynőjévé tesznek

Az utóbbi évek vezető trendje a színek zabolátlan használata. Ám ha a megunhatatlan feketét és fehéret használjuk, egész biztosan magunkra vonjuk a figyelmet.

2019. Június 06. 19:02, csütörtök | PR

Érezd magad főnöknek és válassz ehhez illő forgószéket

Egy nap során számos döntést hozunk meg, kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. Vannak olyan témák, amiknek alaposan utánajárunk, mielőtt döntést hoznánk, azonban sokszor még így sem veszünk figyelembe minden szempontot.

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.