Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Március 10. 07:05, szombat | Belföld
Forrás: OrintPress

Igaz a hír, a MÁV szűkíti menetrendjét

Igaz a hír, a MÁV szűkíti menetrendjét

Új, szűkített menetrend lép életbe április 15-én – erősítette meg Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár a sajtóban felreppent híreket.

Pénteken sajtótájékoztatón a politikus elmondta: a kormány célja ezzel, igazodni az utaslétszámokhoz, valamint kiszűrni a közlekedési rendszerből a párhuzamosságokat.

Nyolc-nyolc és fél százalék körüli kapacitáscsökkentés jöhet - az, amelyet az index.hu megszellőztetett, 10 százalékosat némileg meghaladó arányról szólna, 412 járat megszüntetéséről, a Völner által említett adat körülbelül 250-300 vonatot jelenthetne. Hátravan azonban még az egyeztetés a szakszervezetekkel a konkrét részletekről. A minimális alapszolgáltatást, amelyet a törvény előír, a busz- és a vasútjáratok összességére érti a szaktárca.

Az államtitkár sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy valótlanságok jelentek meg a sajtóban, a Világgazdaság kérdésére azonban azt válaszolta, hogy nem olvasta azt a koncepciót, amely kiszivárgott, így nem tudja pontosan elmondani, mi igaz belőle, és mi nem. Azt azonban elmondta, hogy vonalbezárásra nem kerül sor. Erről a koncepció sem ír, csupán nagy mértékű járatszűkítések lesznek. Lenne olyan vonal, ahol naponta 3-4 vonatpár menne el. Székesfehérvár és Szombathely közt például 18, a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonalon 12 járat szűnhet meg.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni