Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Július 29. 11:24, kedd | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Ifjúsági Bélyegtábor és Kiállítás Mártélyon

Ifjúsági Bélyegtábor és Kiállítás Mártélyon

2014. július 31-től augusztus 3-ig négynapos nemzetközi Ifjúsági Bélyegtábort rendez az Internetes Bélyeggyűjtő Klub (IBK) Mártélyon, az Erdei Iskolában az Országgyűlés Elnökének kiemelt pénzügyi támogatásával.

A táborba az ország számos pontjáról érkeznek a fiatalok és a kísérő felnőttek: Békéscsabáról, Budapestről, Debrecenből, Gyömöréről, Győrből, Jánoshalmáról, Nagykállóról, Várpalotáról és Hódmezővásárhelyről is sokan. A tábor nemzetköziségét a határon túlról, Zentáról érkező öt gyermek és 2 felnőtt biztosítja, akikkel hosszú múltra tekint vissza a filatéliai együttműködés. A táborban a bélyeges foglalkozások mellett lesz alkalom csipkeverésre, kajakozásra, természetvédelmi túrára és sok-sok játékra is. A tábor keretében egy Ifjúsági Bélyegkiállítás is megrendezésre kerül, amelynek a hivatalos megnyitója augusztus 1-én, pénteken 9 órakor lesz a Faluházban, az Erdei Iskola mellett. Ezen a napon alkalmi postahivatal is működik majd a kiállítás helyszínén, a Faluházban, alkalmi bélyegzővel.

A tábor és kiállítás tiszteletére alkalmi képeslapok készülnek és emlékívet ad ki az IBK egyesület, valamint emlékbélyegek is tisztelegnek a ritka és kiemelkedő esemény előtt.

A kiállítás pénteken és szombaton reggel 9-től délután 5-ig tekinthető meg, a belépés ingyenes mindenkit szeretettel várunk!

Az I. Mártélyi Nemzetközi Ifjúsági Bélyegtábor és Kiállítás 2014-ben Csongrád megye legjelentősebb filatéliai közösségi eseménye. A szervezők nagy hangsúlyt fektettek az ifjúsági bélyeggyűjtők filatéliai-nevelésén túl a gyermekek aktív nyári kikapcsolódási lehetőségének megteremtésére is.

A tábor megrendezését támogatta a Mártélyi Önkormányzat, a Magyar Posta, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum és számos bélyeggyűjtő. Segítségüket ezúton is köszönjük!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből