Városlista
2022. október 4, kedd - Ferenc

Hírek

2022. Július 11. 14:30, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

IFJÚ KOSARASOKNAK TARTOTTAK FELMÉRÉST HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

IFJÚ KOSARASOKNAK TARTOTTAK FELMÉRÉST HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

Összesen 48 szerb és magyar fiatalnak tartottak sport fizikai és egészségügyi állapotfelmérést Hódmezővásárhelyen.

Az eseményt a CB Basket A to Z elnevezésű, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programban, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projektben rendezték meg a Hódtói Sportcsarnokban.

A rendezvényen a projektben kedvezményezett két sportszervezet, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub fiatal kosarasai vettek részt. A Szegedi Tudományegyetem sport és élettudományi szakemberei, valamint orvosok mérték fel a fiatalok egészségügyi állapotát és fizikai felkészültségét. A felmérőn vérnyomásmérés, testösszetétel vizsgálat, csontsűrűség mérés, valamint marokerő mérés, funkcionális mozgásminta szűrés és alsó végtag reaktív erőindex mérése valósul majd meg. Az eredmények alapján ajánlás is készül a fejlesztési lehetőségek legmagasabb szintű kiaknázásának érdekében.

A felmérésről Martonosi János a projektben fő kedvezményezett Kosársuli alelnöke elmondta: a hamarosan záruló együttműködésben ismét olyan rendezvénnyel várták a gyerekeket, amellyel az egyesület pluszt tudott adni a két klub fiataljainak. Ráadásul mindez a jövőbeli eredményes sportkarrierjüket is segítheti. A projektnek köszönhetően egyébként három alkalommal szerveztek streetball-t, emellett edzőtábort, közös nyaralást, esélyegyenlőségi napot, sőt edzőtovábbképzőt is rendeztek. A vásárhelyi fiataloknak arra is lehetősége nyílt, hogy a partnerségben megvalósult programokon megismerjék Szabadkát és környékét, valamint a térség kultúráját is.

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról
Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

A projekt címe: „Kosárlabda határok nélkül” - A sport a kultúránk része, amely segít megismerni egymást. Programok A-tól Z-ig.
Rövidítés: CB Basket A to Z
Projektazonosító: HUSRB/1903/34/0061
Elkülönített forrásösszeg: 191.269,00 euró
Európai Uniós hozzájárulás (IPA): 162.578,65 euró
A projekt kezdete: 2021. 03. 01.
A projekt zárása: 2022. 05. 31.
Vezető kedvezményezett: Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület
kedvezményezett: „Spartak“ Ifjúsági Kosárlabda Klub

Kapcsolat:
A projekt neve: CB Basket A to Z.
Kapcsolattartó neve: Martonosi János alelnök
Szervezet neve: Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület
Telefonszámok: +36/20-266-7240
E-mail cím: jan.martonosi@gmail.com
Cím: Németh L. u. 18., 6800 Hódmezővásárhely, Magyarország


JOGI NYILATKOZAT
Ez a projekt az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg a Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A projekt tartalmáért teljes mértékben a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 03. 16:18, hétfő | Helyi

68. Vásárhelyi Őszi Tárlat megnyitó

2022. október 9. 12 óra Alföldi Galéria

2022. Október 03. 16:03, hétfő | Helyi

Félárú utazási kedvezmény a HVG Állásbörzére érkezőknek

A MÁV-Volán-csoport saját standdal és online is várja az érdeklődőket a HVG Állásbörzén, amit 2022. október 5-én és 6-án rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában.

2022. Október 03. 16:00, hétfő | Helyi

Megérkezett a 40. emeletes KISS

Átvette a 40. KISS emeletes motorvonatot is a MÁV-START, így teljessé vált a megrendelt flotta.

2022. Október 03. 15:57, hétfő | Helyi

Fölényes győzelemmel kezdett hazai pályán is a Kosársuli!

A NYÍKSE elleni kettős sikert követően a Dávid Kornél Akadémiát fogadta pénteken a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.