Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Március 23. 20:08, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------
A Norvég-tenger felett ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja Svédországon át Németország déli részéig húzódik. Észak-Oroszországtól a Baltikumon és az Alpokon át ugyancsak hullámzó frontrendszer található. E front keleti oldalán déli, délnyugati az áramlás. Ezzel meleg levegő áramlik, többfelé mérnek 20 foknál magasabb hőmérsékletet, annak ellenére, hogy csak kevés helyen süt zavartalanul a nap. A front mentén nagy területen erősen felhős vagy borult az ég, elszórtan fordul elő eső, zápor, a hegyekben havazik. Attól nyugatra szakadozott a felhőzet, amelyből helyenként alakul ki záporeső, a csúcshőmérséklet pedig 10, 15 fok között változik, de a spanyol tengerparton 20, 25 fok is előfordul. Hétfő estig a Kárpát-medencét is eléri a fent említett hullámzó frontrendszer, lassan át is vonul felettünk, miközben egyre több helyen alakul ki csapadék.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:
----------------------------------------------------
Nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, és az ország északkeleti harmadának kivételével több helyütt várható eső, zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. A déli, délnyugati szél helyenként megerősödik, a Dunántúlon, illetve zivatarok és intenzív záporok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Éjszaka átmeneti csökkenés után újra befelhősödik az ég, ekkor főleg a Dunántúlon fordulhat elő eső, zápor. Hétfőn eleinte a keleti határszélen még kisüthet a nap, majd ott is megnövekszik a felhőzet. A keleti és középső országrészben a nap nagy részében erősen felhős vagy borult lesz az ég, nyugaton viszont már hosszabb napos időszakok is lehetnek. A Dunától keletre több helyen, nyugaton elszórtan alakul ki eső, zápor, délnyugaton napközben egy-egy zivatar is előfordulhat. A szél egyre többfelé erős lökések kíséretében nyugatira, északnyugatira fordul.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 11 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 9, 15, keleten 16, 20 fok között valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk