Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. November 15. 14:47, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A kontinens északi tájain ciklonok vonulnak nyugatról kelet felé. A hozzájuk tartozó frontrendszerek mentén erősen felhős vagy borult az ég. Izlandon az eső esik, az Urál előterében pedig több helyen havazik, illetve hózáporok alakulnak ki. Sekély ciklon örvénylik a Földközi-tenger középső medencéje fölött is, ott szórványosan fordul elő eső, egy-egy zivatar is kialakul. Ugyanakkor az Atlanti-óceántól a Germán-Lengyel-alföldön át egészen a Fekete-tengertől északra eső területekig magasnyomású zóna húzódik. A leszálló légmozgásnak köszönhetően arrafelé csendes, eseménytelen, őszi idő a jellemző, az alacsonyszintű rétegfelhőzetből legfeljebb néhol alakul ki szitálás. A kora délutáni órákra délen jobbára 12 és 21 fok közé melegszik fel a levegő, sőt az Ibériai-félsziget déli felén és Szicíliában 22, 24 fokot is mérnek, másutt nagyrészt 3 és 11 fok között, Észak-Skandináviában fagypont alatt alakul a csúcshőmérséklet.
A Kárpát-medence időjárása szombat estig lényegesen nem változik.

Várható időjárás szombat estig:
-------------------------------

Pénteken délkelet felől inkább csak a keleti és a középső országrészben szakadozik fel helyenként a felhőzet, másutt nagyrészt borult marad az ég. Nyugaton és északon néhol kisebb eső is előfordulhat. Éjszaka többfelé képződik köd. Szombaton a köd feloszlását követően gyengén felhős és borult, párás, néhol tartósan ködös területek egyaránt előfordulnak. Napsütésre nagyobb eséllyel az Alföldön, ködre pedig a Dunántúlon számíthatunk. Számottevő csapadék nem várható. Pénteken délen időnként megélénkül a keleti, délkeleti szél, szombaton gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1, 6 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 7, 12 fok között várható, de a ködös tájakon csak 5, 6 fok valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk