Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2016. Június 27. 20:58, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Idén nyáron is Vakáció a vasúton

Idén nyáron is Vakáció a vasúton

Diákok utazhatnak korlátlanul, háromféle kedvezményes bérlettel

Július 1. és szeptember 30. között 30, 60, illetve 90 napig korlátlan vasúti utazásra jogosultak azok a közép- vagy felsőoktatásban tanuló diákok, akik megváltják a MÁV-START megfelelő érvénytartamra szóló Vakáció bérletét.

A bérlet kizárólag érvényes magyar nappali vagy esti tagozatos diákigazolvánnyal együtt jogosít fel a kedvezményes utazásra.

A 30 napos bérlet 14900, a 60 napos 23900, a 90 napos pedig 32900 forintba kerül. A 90 napos bérlet esetében az érvényesség kezdete csak július 1. lehet, a többinél későbbi kezdődátum is elképzelhető, de az érvénytartam legkésőbb szeptember 30-án véget ér. A bérletek kizárólag a MÁV-START hálózatán, másodosztályú utazásra érvényesek. Első osztályon való utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra a felárat meg kell fizetni, de gyorsvonati pótjegyet nem kell váltani. A bérlet valamennyi jegykiadó gépes pénztárnál megváltható, és elővételben is megvásárolható.

Aki tehát diákként a nyáron és/vagy szeptemberben belföldi utazásokat tervez, annak bizonyos kilométerszám felett feltétlenül érdemes a vasutat, és a nemzeti vasúttársaság Vakáció bérletét választania.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 12:33, péntek | Helyi

A Déli pályaudvaron lecserélik a megrepedezett üvegfalat

A Déli pályaudvaron lecserélik a pénztárcsarnok vágányok felőli oldalán lévő megrepedezett üvegfalat, mert balesetveszélyessé válhatnak.

2020. Július 10. 12:28, péntek | Helyi

Hétfőtől egy vágányon már közlekedhetnek a vonatok Nagymaros és Szob között

Július 13-án Nagymaros és Szob között a Szent Mihály-hegyhez közelebbi vágányon – 40 km/h-s sebességkorlátozással – megindulhat a vonatközlekedés.

2020. Július 10. 12:14, péntek | Helyi

Juhász Tünde: a hivatal rendezettsége mutatja, hogy odafigyelnek az ügyfelekre

Virágszigetek, új, kövekkel feltöltött kerítés borostyánnal, virágládák és padok – megszépült a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Ady Endre utcai udvara.

2020. Július 08. 10:12, szerda | Helyi

Huszonkét, fekvőhelyes és hálókocsit szerez be a MÁV-START

Az év végéig fokozatosan újabb járművekkel váltja ki a MÁV-START a jelenleg használt hálókocsikat.