Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2016. Június 27. 20:58, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Idén nyáron is Vakáció a vasúton

Idén nyáron is Vakáció a vasúton

Diákok utazhatnak korlátlanul, háromféle kedvezményes bérlettel

Július 1. és szeptember 30. között 30, 60, illetve 90 napig korlátlan vasúti utazásra jogosultak azok a közép- vagy felsőoktatásban tanuló diákok, akik megváltják a MÁV-START megfelelő érvénytartamra szóló Vakáció bérletét.

A bérlet kizárólag érvényes magyar nappali vagy esti tagozatos diákigazolvánnyal együtt jogosít fel a kedvezményes utazásra.

A 30 napos bérlet 14900, a 60 napos 23900, a 90 napos pedig 32900 forintba kerül. A 90 napos bérlet esetében az érvényesség kezdete csak július 1. lehet, a többinél későbbi kezdődátum is elképzelhető, de az érvénytartam legkésőbb szeptember 30-án véget ér. A bérletek kizárólag a MÁV-START hálózatán, másodosztályú utazásra érvényesek. Első osztályon való utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra a felárat meg kell fizetni, de gyorsvonati pótjegyet nem kell váltani. A bérlet valamennyi jegykiadó gépes pénztárnál megváltható, és elővételben is megvásárolható.

Aki tehát diákként a nyáron és/vagy szeptemberben belföldi utazásokat tervez, annak bizonyos kilométerszám felett feltétlenül érdemes a vasutat, és a nemzeti vasúttársaság Vakáció bérletét választania.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 16:04, szerda | Helyi

Az Őszi Tárlaton jártak a mozgás barátai

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton, a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában tettek látogatást a szegedi Magyar Reumabetegek Egyesülete, Domokos József Reuma Klub tagjai.

2019. November 20. 15:56, szerda | Helyi

A MÁV idén is csatlakozott a Gyermekjogok Világnapjához

A MÁV idén is csatlakozott az UNICEF Gyerekhang kampányához, amellyel a gyermekjogok fontosságára hívja fel a figyelmet a vasúttársaság is.

2019. November 20. 15:52, szerda | Helyi

Körözött luxusautók Röszkén

A rendőrök a magyar és a lengyel hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.

2019. November 20. 15:44, szerda | Helyi

Tizenkét illegális migráns Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.