Városlista
2021. április 17, szombat - Rudolf

Hírek

2015. December 04. 14:30, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Idén is várja a tartósélelmiszer- és játékadományokat a Mikulásgyár

Idén is várja a tartósélelmiszer- és játékadományokat a Mikulásgyár

Az Ötvenhatosok terén, több vidéki gyűjtőponton, valamint az ország összes postai hivatalában idén is várja a tartósélelmiszer- és játékadományokat a Mikulásgyár

- hangzott el a jótékonysági akció pénteki megnyitóján a program központi, budapesti helyszínén.A Mikulásgyár elsősorban tartósélelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat vár - mondta el Zsolnai Endre, a kezdeményezés főszervezője.

Hozzátette: idén az Ötvenhatosok téri állandó és központi gyűjtőpont mellett a Reál Élelmiszer üzletlánc kijelölt boltjaiban, a Lurdy Házban, a Kanizsa, Kaposvár, Szeged, Szolnok és Zala Plazában, a MozgóMozi 15 vidéki állomásán, az ország összes posta hivatalában pedig Mikulásgyár címzéssel december 4. és 20. között lehet leadni az adományokat.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az akció a jó módban élő gyerekekről is szól. Bennük már fiatal korban fontos tudatosítani, hogy a már nem használt, de jó állapotú játékaik felajánlásával ők is tehetnek azért, hogy másoknak ne kelljen minden nap nélkülözniük - tette hozzá.

Kovács Katalin olimpiai bajnok kajakozó, az idei év háziasszonya kiemelte: bízik benne, hogy ebben az évben a gyűjtés meghaladja majd a tavalyi rekordot, és több mint 350 ezer családnak lehet szebb karácsonya.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 17. 11:45, szombat | Belföld

Sikeres volt az átállás, már 300 millió számla érkezett online

Több mint két hete minden számlára rálát az adóhivatal, azóta jelentősen megugrott, meghaladta a 300 milliót a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) beérkezett online számlák száma - tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert.

2021. Április 17. 10:44, szombat | Belföld

Oltóorvos életét mentették meg a rendőrök

A Szent Pantaleon Kórház egyik főorvosa csütörtök reggel nem ért be a munkahelyére. A kórházparancsnok rosszat sejtett, ezért haladéktalanul a keresésére intézkedett.

2021. Április 17. 08:52, szombat | Belföld

A papok, lelkészek oltására kerül sor

A történelmi keresztény egyházak kérésének megfelelően a papok, lelkészek is megkapják a koronavírus elleni oltást, mivel kiemelkedő szerepet játszanak ebben a nehéz időszakban

2021. Április 17. 08:35, szombat | Belföld

Elítélték a várpalotai kettős gyilkosság elkövetőjét

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától első fokú ítéletében a Veszprémi Törvényszék a várpalotai kettős gyilkosság elkövetőjét - közölte a törvényszék pénteken.