Városlista
2021. szeptember 20, hétfő - Friderika

Hírek

2021. Február 24. 10:22, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Ideiglenesen elköltöztek a jegypénztárak a Keleti pályaudvaron

Ideiglenesen elköltöztek a jegypénztárak a Keleti pályaudvaron

Márciusban elkezdődhet az utascentrum építése a Keleti pályaudvaron.

Az előkészületi munkák miatt az alagsort lezárták, a jegypénztárakat már elköltöztették az épületen belülre, a peronszintre. A várhatóan év végéig tartó felújítás ideje alatt a vasúttársaság a jegykiadó-automaták, a MÁV applikáció, illetve a megújult Elvira szolgáltatásait ajánlja a menetjegyek és bérletek megváltására. Pénztári szolgáltatás a 6. vágány melletti, belföldi jegyeket is értékesítő nemzetközi pénztárban és a 9. vágány közelében található belföldi pénztárban van.

A pályaudvar peronszinti bejáratai a kivitelezés alatt zavartalanul használhatók; a belföldi menetjegyváltás két helyszínen lehetséges: a 9. vágány melletti, 4 pulttal rendelkező belföldi pénztárban, valamint a 6. vágány melletti, 8 pulttal rendelkező, belföldi menetjegyváltást is biztosító nemzetközi pénztárban. A várakozási idő csökkentése érdekében a vasúttársaság kéri az utasokat, hogy az online jegyértékesítési felületeket és a jegykiadó-automatákat válasszák.

A 9. vágány melletti, 6:30-tól 19:15-ig nyitva tartó belföldi pénztár legrövidebben a Kerepesi úti bejáratokon, valamint a Baross téri főbejárattól jobbra tartva közelíthető meg; míg a 6. vágánynál található nemzetközi pénztár a Thököly úti bejáratokon, valamint a Baross tér felöli főbejárattól balra tartva közelíthető meg, és 3:45-tól 1:00-ig tart nyitva. A könnyebb tájékozódást útbaigazító táblák segítik.

A Keleti pályaudvaron, az utascentrum megépülésének köszönhetően, az eddigieknél komfortosabb lesz az utasok kiszolgálása. Egy helyen lesz lehetőség a menetjegyváltással, belföldi vagy nemzetközi utazással kapcsolatos ügyek intézésére, és akadálymentesen lehet majd megközelíteni a pályaudvart az aluljáró szint és a vágánycsarnok közötti mozgólépcsőn vagy liften. A MÁV szakemberei által megtervezett és a Budapest Fejlesztési Központtal együttműködve előkészített, közel 1,6 milliárd forint értékű beruházás a kormány és az Európai Unió finanszírozásával valósulhat meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 15:38, csütörtök | Helyi

Családi matiné a divat jegyében

Legyen Tiéd a Divat! címmel rendez családi délelőttöt gyerekfoglalkozásokkal a Tornyai János Múzeum az Ó!divat kiállításán szeptember 25-én 10 órai kezdettel.

2021. Szeptember 16. 15:34, csütörtök | Helyi

Első alkalommal köszönti az őszt az alföldi retró hétvége

A már jól ismert balatoni vonalak mellett szeptember 18-án és 19-én Szeged és Békéscsaba között is megcsodálhatók a MÁV-START retró járművei.

2021. Szeptember 16. 15:30, csütörtök | Helyi

Forgalomba állt az első megújult Bzx mellékkocsi

Befejeződött a MÁV Vagon Kft. székesfehérvári műhelyében az első, már a MÁV‑START új dizájn szerinti színekre festett Bzx mellékkocsi fővizsgálata,

2021. Szeptember 16. 15:23, csütörtök | Helyi

Vasútépítő munkagépek érkeztek a MÁV FKG-hoz

A MÁV FKG többek között a vasúttársaság több mint 7000 kilométeres vágányhálózatának karbantartásáért felel, évente a teljes hálózat körülbelül egynegyedén végeznek nagygépes karbantartási, illetve felújítási munkákat.