Városlista
2024. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2023. Május 08. 11:54, hétfő | Helyi

Ideiglenes forgalmi rend a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között

Ideiglenes forgalmi rend a záhonyi fővonalon Debrecen és Nyíregyháza között

A Téglásnál történt vasárnapi baleset miatt hosszabb ideig szünetel a vonatforgalom Hajdúhadház és Újfehértó között.


A záhonyi fővonalon ezen a szakaszon utazóknak az átszállások miatt akár egy órával hosszabb eljutási időre kell számítaniuk, a munkába, érettségire indulóknak ezzel érdemes számolniuk.

Ideiglenes közlekedési rend hétfő hajnaltól:

  • A személyvonatok helyett Hajdúhadház és Újfehértó, az InterCity-k helyett Debrecen és Nyíregyháza között kell pótlóbuszra átszállni. A pótlóbuszok és a vonatok csatlakozásra nem várnak.
  • A Volánbusz járatain (4400, 4401, 4402, 1449) a Debrecen-Hajdúhadház-Téglás-Újfehértó szakaszon érvényesek a vasúti jegyek és bérletek.
  • A Budapest-Miskolc-Szerencs-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest útvonalon közlekedő minden vonat felármentesen vehető igénybe hétfő éjfélig.

Vasárnap délelőtt Újfehértó és Hajdúhadház állomás között, a Hajdú-Bihar vármegyei Téglás közelében kisiklott egy vasérccel rakott 35 kocsis tehervonat 9 kocsija. A kisiklott járművek egy része felborult, járhatatlanná téve az érintett szakaszt. A kocsik beemelése, műszaki mentése vasúti daruval hétfőn kezdődik meg, majd utána a vasúti pálya és a felsővezeték-hálózat helyreállítása hosszabb időt vehet igénybe.

A helyszínen készült videó elérhető itt: https://www.youtube.com/watch?v=p58JiFUEfo8
Vasárnapi híradásunk a balesetről: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/baleset-miatt-jelentos-korlatozas-zahonyi-fovonalon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 17. 09:58, hétfő | Bulvár

Nem tűnt fel nekik a terelés

Az autópálya fenntartó MKIF Zrt. videóösszeállítással hívja fel a figyelmet a figyelmes vezetés fontosságára.

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: díszőrség lesz a budai Várban

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget

2024. Június 17. 08:35, hétfő | Sport

EURO-2024 - Eriksen gólja csak egy pontot ért Dániának a nagyot hajrázó szlovénok ellen

A szlovén és a dán válogatott 1-1-es döntetlent játszott a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.