Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2021. November 01. 17:51, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Idegenben továbbra sem megy a Kosársulinak

Idegenben továbbra sem megy a Kosársulinak

Az U20-as csapat viszont nagyon megtalálta a formát az utóbbi meccseken.

Annak a reményében lépett pályára péntek este a MEAFC-Miskolc otthonában a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata, hogy egy esetleges győzelem az első idegenbeli sikert jelentené a bajnokságban. Az NB I/B Zöld csoportjának 6. fordulójában ehhez azonban az ellenfélnek is volt egy-két szava: előzetesen úgy kalkuláltak az előző szezonban még Piros csoportos miskolciak, hogy megőrzik hibátlan hazai formájukat, és harmadszor is nyertesen hagyják el a pályát az egyetemi Körcsarnokban.

A két együttes a játéknapot megelőzően azonos mérleggel (2-3) állt a tabellán, a Kosársuli pedig abban bízhatott, hogy a Cegléd elleni vereséget követően összejön a javítás, főleg úgy, hogy a hiányzó kulcsemberek közül Bálint, Kovacevic, Pavlovic és Varga Zalán is visszatért.


Hiába a teljes keret, sajnos végig a koncentráltan játszó vendéglátó akarata érvényesült. Mindkét oldalon pontatlanságokkal kezdődött a meccs, az agresszív védekezésnek köszönhetően azonban a nyitónegyed második felétől egyre inkább ellépett a Miskolc: 13-10 után Kozák és Szögi vezetésével 6-0-s rohamot produkáltak, majd a tíz pontot is átlépte a különbség. Varga Zalán büntetőivel, 24-13-as eredménnyel zárult az első tíz perc.

A folytatásban stabilizálódott a helyzet, noha a második negyed első felében a Kosársuli hozott egy 6-0-s szériát (28-22 a 14. percben). A lehetőség megvolt a felzárkózásra, ám vagy egy eladott labda, vagy egy jó hazai védekezés jelentette a "végállomást", ráadásul lélektanilag a legrosszabb szempontból alakult ki az addigi legnagyobb miskolci előny, hisz az első félidő utolsó pillanataként Csák szórt egy triplát.


46-30-cal mentek szünetre a csapatok, majd a pihenőt követően Burko kosaraival sikerült tartani tisztes távolból a különbséget. Amint felvillant az esély, hogy esetleg tíz ponton belülre zárkózhat a Kosársuli, a hazaiak palánk alatti játéka nyerőnek bizonyult, a lendületet elkapva pedig húsz pont fölé tornázták az előnyüket a negyed végéhez közeledve.

68-49-ről, jóformán már eldöntött pozícióból indult az utolsó játékrész, ahol hamar egy bő kétperces kosár nélküli időszak következett (68-53). Az extra teljesítmény a helyenként szép támadások által a hazaiaknak jött, noha a Kosársuli sem adta könnyen magát, és Burko vezetésével valamennyire sikerült kozmetikázni az egyre nagyobbra nyúló különbségen. A vége azonban újfent a Miskolcé volt, 7-0-s rohammal és Pintér dudaszós hárompontosával zárták le a meccset, ezzel 87-67-es sikert arattak. A Kosársuli legeredményesebbje a 18 pontig és 8 lepattanóig jutó Burko volt.

NB I/B Zöld csoport, 6. forduló:

MEAFC-Miskolc-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 87-67 (24-13, 22-17, 22-19, 19-18)


Miskolci Egyetem, Körcsarnok. Vezette: Gergely, Nepp, Nagy-Pál


Miskolc: Kozák 19, Csák 7/3, Ragályi -, Tóth 9/3, Cseh 10
Csere: Szögi 15/3, Pintér 14/6, Orliczki 7, Szicsák 4, Ungi 2, Sándor -, Bíró -
Vezetőedző: Váczi Péter


Kosársuli: Pavlovic 11, Bodócsi 3/3, Varga Z. 7, Varga Á. 17/3, Burko 18
Csere: Borbáth 5/3, Kovacevic 4, Vejinovic 2, Bálint -
Vezetőedző: Szablics Péter


Szablics Péter értékelése: "Az első negyedben a Miskolc agresszív mezőny védekezése kizökkentett minket, teljesen indiszponálttá tette a támadójátékunkat. Ezután már csak megnehezíteni tudtuk a hazaiak dolgát. Gratulálok nekik, a visszavágón megpróbálunk javítani."

Az U20-asok remek formában vannak, hisz megszerezték zsinórban harmadik sikerüket is a szezonban. A félidőben tíz pont volt az előny (47-37), majd a harmadik negyedben sikerült végleg eldönteni az érdemi dolgokat, a végére pedig kereken húszpontos különbség alakult ki - a felnőtteknél a miskolciak nyertek hússzal, a fiataloknál a vásárhelyiek. A 84-64-es sikerből Borbáth 31 ponttal, Megyesi 15 ponttal és 15 lepattanóval vette ki a részét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható