Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2021. Október 12. 09:16, kedd | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Idegenben maradtak a Kosársuli-győzelmek

Idegenben maradtak a Kosársuli-győzelmek

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata Törökbálinton, az előző szezonban még Piros csoportos ELITE Basket otthonában lépett pályára pénteken az NB I/B Zöld csoportjának 3. fordulójában.

Ellentétes előjelekkel várhatták a felek a játéknapot, hisz a Kosársuli a SMAFC elleni nyitókörös vereséget követően parádés játékkal verte a Hódtói Sportcsarnokban az Újpestet, míg a vendéglátó a Ceglédtől és a Győrtől is kikapott, így győzelem nélkül várta a találkozót.

A várakozásoknak megfelelően szorosan alakult a meccs, ám a végén sajnos kijött az a különbség, amit egyrészt a hazaiak rutinos, sokat tapasztalt játékosai, másrészt a remek tripladobó-formájuk jelentett. Pedig vásárhelyi szempontból jól alakultak a dolgok a legelején, az extra formában kosárlabdázó Pavlovic vezetésével az első negyed 7. percéig vezetett a kék mezes alakulat, ám Somogyfoki Péter és Jilling két-két zsinórban érkező hárompontosa fordított az álláson.

A 22-17-es tíz percet követően igyekezett tartani a lépést a Kosársuli, Pavlovic mellé beszállt a "pontbuliba" Varga Zalán is, ám a hazai távolikkal nem lehetett mit kezdeni, az első negyed végén kialakult különbség pedig stabilan állandósult az egész első félidő során: a szünetben 43-36 állt az eredményjelzőn.

A pihenőt követően, 47-40-nél Pavlovic, Varga Zalán és Bálint kosaraival sikerült kihasználni az ellenfél hibáit és megtörni a játék menetét, az intenzív, két perc alatt véghezvitt 11-0-s rohammal már nálunk volt az előny (47-51 a 24. percben). A hullámot nem tudta úgy továbbvinni a csapat, hogy jelentős előny alakuljon ki, a hazaiak pedig összekapták magukat, így az utolsó negyed kiélezett csatát vizionált (62-58 a harmadik negyed végén).

Kezdésből azonban ismét szintet váltott a triplákban ELITE Basket, ezt a hatékonyságot támadásban nem tudta felvenni a Kosársuli: egy 10-0-s szériának köszönhetően tíz pont fölé nőtt a differencia (72-60 a 33. percben), és végül ez bizonyult döntőfaktornak. A 87-73-as végeredmény egyben azt is jelenti, hogy megvan a hazaiak első sikere, egyben a Kosársuli második veresége ebben a szezonban. A mezőny legeredményesebbje a 32 pontig jutó Pavlovic lett, a vendéglátótól Somogyfoki Szabolcs dupla-dupláig jutott.

NB I/B Zöld csoport, 3. forduló:

ELITE Basket-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 87-73 (22-17, 21-19, 19-22, 25-15)

Törökbálint, Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium. Vezette: Hervay, dr. Németh, Ntasis


ELITE Basket: Somogyfoki P. 25/18, Jilling 11/9, Nagy -, Somogyfoki Sz. 17, Láncos 7
Cserék: Tóth 12/9, Hegedűs 10, Horváth 5/3
Vezetőedző: Horváth Balázs

Kosársuli: Bodócsi 5/3, Varga Á. 6/6, Varga Z. 19/9, Pavlovic 32/3, Kovacevic 2
Cserék: Bálint 8, Vejinovic 1, Borbáth -, Knyur -
Vezetőedző: Szablics Péter

Szablics Péter vezetőedző értékelése: "Nagy elánnal mentünk neki a mérkőzésnek, de sajnos a számításaink nem jöttek be. A hazai csapat rettentő jól dolgozott a külső dobásokban is, nekünk pedig nem jöttek azok a dobások, amelyek az eddigi mérkőzéseken igen. Megérdemelten nyert az Elite Basket, gratulálunk nekik, mi pedig dolgozunk tovább, hogy egyre jobbak legyünk és a második mérkőzésen vissza tudjunk vágni."

U20-as csapatunk a félidőben, valamint a hajrában is vezetett, ám végül 58-53-as vereséget szenvedett.

Folytatás október 15-én, pénteken hazai környezetben, a Győr ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből