Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2013. Augusztus 08. 09:45, csütörtök | Belföld
Forrás: manna.ro

Ide ne menj nyaralni!

Ide ne menj nyaralni!

7 különleges hely a világ különböző tájairól, ahol nem szívesen töltenéd az idei nyarat, mivel lehet, hogy ez lenne az utolsó.

Szép helyek tele mérgező dolgokkal és leselkedő veszéllyel. Borzalmas úti célok, amiket jobb, ha elkerülsz, ha élni akarsz.

Ramree-sziget

Ez egy lakott sziget Mianmarpartjaitól keletre, dús esőerdőkkel, gazdag állatvilággal. Meg ezernyi éhes sósvízi krokodillal, mérges skorpióval és maláriaszúnyoggal.

A II. világháború idején hathetes csata zajlott itt a britek és a japánok között, és a szigeten állomásozó japán katonák közül mindössze húszan maradtak életben. Az elpusztultak közül közel ötszázat nem a háború ölt meg, hanem a vadállatok.

Szent Ilona szigete

Nem véletlen, hogy szerencsétlen Napoleon itt tengette végnapjait. Annyira elszigetelt, amennyire egy sziget a nevén túl is az lehet. Ma sem található repülőtér, egyetlen megközelítési módja a Dél-Afrikából érkező teherhajók révén lehetséges, amelyek csak néhány havonta járnak erre.

Gruinard-sziget

A skót partok közelében található szép kis zöld sziget a II. világháború idején a brit hadierők biológiai fegyverkísérleteinek helyszíne volt. Leginkább lépfene-baktériummal kísérleteztek, minek következtében az egész szigetet ellepte az anthrax.

A ’90-es évekig újra és újra birkákat telepítettek a szigetre, hogy kiderüljön, elmúlt-e a veszély, de a birkák minden alkalommal kipusztultak. Végül megelégelték a dolgot, és 280 tonna formaldehiddel öntözték meg a Gruinard-szigetet. Állítólag ettől biztonságos lett, de azért ne vegyünk rá mérget.

Pripjaty

Az ukrán-belarusz határon található település ma szellemváros. A tőle 3 km-re levő csernobili atomerőmű robbanása után annyira gyorsan evakuálták a város 50 ezer lakosát, hogy holmijuk nagy részét hátrahagyták, így az azóta romossá vált ötszintes panelházakban ma is ott vannak a bútorok, használati tárgyak.

A várost fegyveresek őrzik, mivel mindig akadnak, akik szívesen lopnának a hátrahagyott tárgyaktól, noha azok sugárzása életveszélyes. Manapság, közel harminc évvel a katasztrófa után, a sugárterhelés Priapatyban 1 mikroszievert, ami a normál érték tízszerese.

A csendes-óceáni szeméttelep

A Csendes-óceán középső-északi részére az áramlatok odahordtak minden randa hulladékot, amit az ember elhajigált, vagy más módon az óceánba került, főleg műanyagot. A gigantikus, lebegő szeméttelep felülete több mint hétszer akkora, mint Magyarország, mélysége pedig legalább 10 méter.

A Pokol Kapuja

1971-ben keletkezett az a Türkmenisztánban található kráter, ami egy félresikerült bányafúrás eredménye: a szovjetek gázlelőhelyre találtak, ám a torony lefúrásánál a föld beomlott. Ebből lett ez a Darvaza melletti hatalmas lyuk.

A szovjetek úgy gondolták, hogy olcsóbb és biztonságosabb, ha meggyújtják a kiszivárgó gázokat. Azt remélték ugyanis, hogy egy-két nap alatt el fog égni. A Pokol Kapuja több, mint 40 éve ég.

A Halál Útja

A Bolíviában található csodálatos szépségű Yungas-út összeköti La Paz-t az Amazonas-régióval, és évente két-háromszáz ember halálát okozza. Szinte mindennaposak a szakadékba zuhanások.

Az alig több, mint 60 km-es út esős évszakban sáros, csúszós, ilyenkor majdnem mindig köd van, száraz évszakban pedig por meg kőhullások nehezítik a látást és az átkelést.

Címkék: nyaralás, utazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére