Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. Szeptember 30. 10:20, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

HVG Állásbörzén várja az érdeklődőket a MÁV

HVG Állásbörzén várja az érdeklődőket a MÁV

A HVG Állásbörzén a MÁV saját standján számos állásajánlattal várja az elhelyezkedni vágyókat, a MÁV-START pedig idén is 50 százalékos alkalmi menettérti vasúti kedvezményt nyújt a látogatóknak október 2-3. között.

A kedvezmény bármely belföldi állomásról igénybe vehető a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvarra, Kelenföld és Zugló állomásokra.

Október 2-tól 3-ig immár huszonötödik alkalommal rendezik meg a HVG Állásbörzét a fővárosban, a Papp László Sportarénában (1143 Budapest, Stefánia út 2.). Magyarország egyik legjelentősebb karrierrendezvényén – külön standdal és számos állásajánlattal – a MÁV is jelen lesz, az érdeklődők részt vehetnek karrierépítést segítő programokon, előadásokon és személyes tanácsadáson, de ajándékokkal és interaktív játékokkal is várja őket a vasúttársaság. (A 2017-ben kiállító több mint kétszáz cég közül a MÁV nyerte el az állásbörze „Legötletesebb aktivitása” díját.) Az elhelyezkedni vágyók a felkínált pozíciókra a helyszínen, vagy a www.mavcsoport.hu/karrier oldalon jelentkezhetnek.

A vasúttársaság az ország különböző pontjaira, több szakterületre toboroz munkatársakat; diákokat, pályakezdőket, tapasztalt szakembereket és vezető pozíciót keresőket egyaránt vár standjánál. A vállalat hosszú távon számít leendő kollégáira, szakmai fejlődésüket széles körű képzési lehetőségekkel támogatja, de utazási kedvezményt, egészségmegőrző programot, teljes munkaidőt, határozatlan idejű munkaszerződést és változatos elemekből álló béren kívüli juttatást is kínál.

A HVG Állásbörzén való részvétel ingyenes, de a hvgallasborze.hu/regisztracio oldalon mindenképpen regisztrálni kell. Az eseményre látogatóknak a vasúttársaság 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít, ami kizárólag másodosztályon vehető igénybe. Első osztályon való utazáshoz meg kell fizetni a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra (pl. IC, gyorsvonat) pedig a felárat. A kedvezményes menetjeggyel az utazás legkorábban október 1-jén kezdhető meg; a visszautazást legkésőbb október 4-én éjfélig kell befejezni.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak a rendezvény helyszínén történő lebélyegzés után érvényes, így a hazaútra már nem kell újabb jegyet váltani. Bélyegzésre a Sportaréna bejáratánál lévő mobilpénztárnál van lehetőség, október 2-án 10 és 19 óra, 3-án 10 és 17 óra között. Ennek elmulasztása esetén az alkalmi menettérti jegyet a jegyvizsgáló teljes árú menetjegyre egészíti ki és felszámítja az előírt pótdíjat. A MÁV-START idén is biztosít belföldi vasúti jegy- és bérletvásárlási lehetőséget a mobilpénztárában, a Sportaréna látogatói bejáratánál.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 16:04, szerda | Helyi

Az Őszi Tárlaton jártak a mozgás barátai

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton, a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában tettek látogatást a szegedi Magyar Reumabetegek Egyesülete, Domokos József Reuma Klub tagjai.

2019. November 20. 15:56, szerda | Helyi

A MÁV idén is csatlakozott a Gyermekjogok Világnapjához

A MÁV idén is csatlakozott az UNICEF Gyerekhang kampányához, amellyel a gyermekjogok fontosságára hívja fel a figyelmet a vasúttársaság is.

2019. November 20. 15:52, szerda | Helyi

Körözött luxusautók Röszkén

A rendőrök a magyar és a lengyel hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.

2019. November 20. 15:44, szerda | Helyi

Tizenkét illegális migráns Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.