Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Április 02. 16:18, hétfő | Helyi
Forrás: Szombat Mihály sajtóreferens Boxing Gym Vásárhely

Húsvéti áldás a vásárhelyi bokszolóknak és a Gurigás Teremnek

Húsvéti áldás a vásárhelyi bokszolóknak és a Gurigás Teremnek

Meghitt ünnepséget tartottak a Boxing Gym Vásárhely Hóvirág utcai központjában, ahol Vásárhelyen a sportra és a sportolókra első ízben kért áldást Bán Csaba ótemplomi református lelkész.

Nemcsak a test és a jellem, a lélek fejlődése is fontos a hódmezővásárhelyi Boxing Gym egyesületénél. A tavaly alakult sportkör pár hónapja avathatta fel régi-új otthonát, a Kerekes Jánosról elnevezett Gurigás Termet a Hóvirág utcán, ahol hétfőn délután áldás is kértek Bán Csaba református lelkésztől.

Bán Csaba elöljáróban elmondta, örömmel jött és ámbár még sohasem járt boksz edzőteremben, családja felmenői között voltak ökölvívók. Édesapja nagybátyja még együtt bokszolhatott Énekes István egykori olimpiai bajnokkal. Ő maga pedig még személyesen találkozhatott a sportág legnagyobb magyar ikonjával, Papp Lászlóval.

Pál apostol szavait idézve, a bokszról szólva az ökölvívó három fontos tulajdonságát is kiemelte. Ez az önmegtartóztató élet, a cél pontos ismerete, harmadikként pedig a megfontolt, biztos kéz és fej, mely a tetteket (ütéseket) vezérli és mindig célba talál.

Az egyesület vezetősége a terem falára egy képet is elhelyezett, melyen Kerekes János és Erdei „Madár” Zsolt látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).