Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Május 12. 11:25, hétfő | Helyi sport
Forrás: dr. Elek András

Hosszabbítás után vereség Veszprémben

Hosszabbítás után vereség Veszprémben

A Kosársuli csapata pénteken Veszprémben játszott.

A Kosársuli csapata pénteken Veszprémben játszott.Nem túl kedvező péntek este (munkahelyről, iskolából ) vidéken játszani. Pláne nem 270 km-s utazás után. Sajnos a Kosársuli a rájátszás során már harmadszor került ebbe a helyzetbe.

Veszprémi Egyetem - EnterHód Vásárhelyi KS 90-83 h.u. (23-31, 18-15, 20-15, 16-16, 13-6)

NB I/B-s bajnoki mérkőzés - rájátszás -Veszprém, 80 néző

Vezette: Gorka, Jurák, Gaál

Kosársuli: Vejinovics 20/12, Czibere 6, VAS 14/6, Varga 2, Gruda 10,

csere- KUKLA 21/9, MÓCSAI 6, Rostás I. 4, Grezsa -

edzők: dr. Elek András és Utasi Gábor

Az első négy perc enyhe hazai fölénye (9-6) után beindult a Vásárhely. Előbb Gruda és Vas, majd Vejinovics kosaraival 9-17 lett az állás. A következő időszakban a Kosársuli nem védekezett ugyan jól, de kiválóan támadott. A csereként beállt Kukla foghatatlan volt, így 31 pontot sikerült idegenben termelni. Igaz a 23 kapott sem volt kevés...

A második negyedben Szlávikkal nem bírtak a vendégek, de alig csökkent az előny (31-35, majd 36-42). A Kosársuli támadásai már nem voltak olyan sikeresek, mint az előző játékrészben - de szerencsére mindenki betalált egyszer/kétszer. A 41-46 idegenben, hosszú utazás után igen jó félidei eredmény.

Szünet után (nem először a bajnokságban) "bentmaradt" a csapat az öltözőben. Az ötperc alatt összehozott 0-14 érthetetlen volt, főleg időkérés, cserék, védekezés váltások után. 55-46 állt a táblán, amikor felébredt a csapat. Kukla és Vas támadásban, Mócsai és Varga védekezésben jeleskedett. A hazaiak mindent megpróbáltak - de csak büntetőből tudtak betalálni. A negyed végén Vejinovics büntetőivel sikerült kiegyenlíteni (61-61)

Az utolsó játékrész elején felváltva estek a kosarak, de a Veszprém vezetett (70-66). Remekül védekeztek a vásárhelyiek, három perc alatt csak 1 pontot kaptak. Támadásban Kukla fantasztikus volt, harmadik triplájával a 39. percben 71-77 lett az eredmény. Az utolsó másfél perc viszont rémálom volt a Kosársuli számára. A nyugodt labdatartás, és büntetők kiharcolása helyett eladott labdák, pályáról való kilépések (!!), lépéshiba, elhibázott triplák voltak. A hazaiak a sírból hozták egálra a meccset (77-77), amit a hosszabbításban már símán megnyertek.

dr. Elek András edző: "A Veszprém három (volt) "A" csoportos játékosával nem bírtunk, de ezt a meccset egyértelműen mi vesztettük el. A végjátékunk egyenesen döbbenetes volt. Utolsó hazai meccsünkön - jövő szombaton a Hódtóiban meg kell vernünk a Baját."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.