Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Február 15. 10:03, szerda | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Hősiesen küzdött a Kosársuli U14

Hősiesen küzdött a Kosársuli U14

Folytatódtak a küzdelmek a legjobb 32 között, az országos főtáblán az U14-es bajnokságban, ahol a Vásárhelyi Kosársuli csapata, a Vásárhelyi Sólymok hazai pályán léptek pályára a hétvégén.

Vuk Pavlovics edző legénysége egy győzelemmel zárta a tornát, ahonnan sérülés miatt hiányzott a gárda egyik legtehetségesebb játékosa, Bősz Olivér.

Az első összecsapáson hamar előnyhöz jutottak a kék-sárgák, amit a mérkőzés végéig meg is őriztek, így bezsebelték a győzelmet. A második összecsapáson turbófokozatra kapcsoltak a csapatok, ezt a rohanást a Vasas bírta jobban, így a végén 8 ponttal győztek, ám a Vásárhelynek sincs szégyenkezni valója, hiszen végig küzdve, a végén újra nyílttá tették a találkozó sorsát. A zárómeccsen a Székesfehérvár volt az ellenfél, itt a nagy fizikális különbség ellenére is helyt álltak Soósék.

Vásárhelyi Sólymok - Soproni SI KA SMAFC/B 62-50

Sólymok: Fodor 10, Őze -, Soós 25, Varga 7, Morton 2, Kőhegyi 2, Utasi 6, Bartusz 4, Kis -, Borus 6

Vuk Pavlovics: Pozitívum, hogy első negyedben megszerzett előnyünket tudtuk végig tartani. Sok helyzetünk volt az első félidőben, amit nem olyan jó százalékkal értékesítettünk. A Sopron jó egy-egy elleni támadásokat hajtott végre, amiből sok helyzetet alakítottak ki, ezeket nem tudtuk kontrollálni. Amikor koncentráltunk és jó döntéseket hoztunk, a kezünkben volt a mérkőzés alakulása. Mindkét csapat hasonló sémában támadott, ezeket mi és a Sopron is ügyesen kijátszotta.

Vásárhelyi Sólymok - Vasas Akadémia/B 61-69

Sólymok: Fodor 4, Utasi 16, Borus 12, Morton -, Bartusz 7, Soós 18, Kőhegyi 3, Őze 1, Kis -

Vuk Pavlovics: Nehezen tudtunk támadni, nagyon szorosan védekezett a Vasas, az idei szezon legprecízebb passzsáv védése ellen kellett kosárlabdáznunk. Nyugtalanságot váltott ki a csapatból, sokszor kapkodtunk és ez a védekezésünkre is kihatással volt. A mérkőzésen összesen 60 mezőnykísérletünk volt és 46 eladott labdánk. Ennek ellenére dicsérni tudom a Fiúkat, nem adták fel és hajtottak végig, sajnos nem tudtuk ledolgozni a hátrányunkat. Gratulálok a Vasasnak!

Dávid Kornél KA/A - Vásárhelyi Sólymok 84-52

Sólymok: Soós 20, Bartusz 7, Varga -, Őze 1, Morton 2, Borus 17, Utasi 4, Kis 1, Kőhegyi -, Fodor -

Vuk Pavlovics: A játékunk képe talán ezen a mérkőzésen volt a legjobb a hétvégén. Tudatosabban támadtunk és legtöbbször jó meglátásaink voltak. A fizikális különbség a két csapat között főleg a második félidőben jött ki, az ütközéseket megnyerte a Dávid Kornél KA, ami stabilitást adott nekik. Tanulnunk kell ebből a hétvégéből, magabiztosabban kell kosárlabdáznunk, főleg amikor hazai pályán rendezünk tornát. A csapat hozzáállásával elégedett vagyok, tovább kell dolgoznunk és a csapategységet fejlesztenünk. Gratulálok a Dávid Kornél KA-nak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: