Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. December 09. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Honvédtiszt jelöltek Hódmezővásárhelyen

Honvédtiszt jelöltek Hódmezővásárhelyen

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora és a Honvédelmi Minisztérium Miniszteri Kabinet főnöke látogatást tett december 8-án az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

A hódmezővásárhelyi laktanyában elhelyezett és a Ludovika Zászlóalj állományába tartozó több mint 100 honvédtiszt jelölt az országhatár mentén teljesít szolgálatot. Ez nem csak felkészülés, hanem tényleges feladat is, ami elősegíti a hallgatók tisztté, illetve parancsnokká válását.

Prof. Dr. Patyi Andrást, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektorát és dr. Földváry Gábort a Honvédelmi Minisztérium Miniszteri Kabinet kabinetfőnökét az illegális bevándorlással kapcsolatos feladatokról Drót László ezredes, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese tájékoztatta.

A tájékoztató során elhangzott, hogy a hallgatók felkészültek, motiváltak és teljes mértékben alkalmasak a mostani feladat ellátására is.
A látogatás során a rektor és a kabinetfőnök megtekintette a helyőrségben található vezetési pontot és a honvédtiszt jelöltek szálláshelyét is, ahol kötetlen beszélgetések közben kifejezték a hallgatóknak támogatásukat, mert mindenki számára fontos az a feladat, amiben ők most hivatásos katonaként részt vesznek.

„Ez a látogatás arról győzött meg, hogy az egyetemi képzés, illetve a katonai kiképzés összhangja jól működik. Itt olyan visszajelzéseket kaptunk, hogy a fiatal hallgatók katonaként vannak kezelve és katonaként is viselkednek.” - mondta Prof. Dr. Patyi András, aki még hozzá tette: „Ez itt most egy valódi vizsgaidőszak, ahol a hallgatók szaktudásukból vizsgáznak.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.