Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2019. December 06. 13:28, péntek | PR

Hogyan válassz magadnak könnyű nyelvvizsgát?

Hogyan válassz magadnak könnyű nyelvvizsgát?

Könnyű elveszni a ma elérhető számtalan különféle nyelvvizsga erdejében annak, aki a legkönnyebben megszerezhető nyelvvizsgát keresgéli. De milyen szempontokat vegyen figyelembe? Segítünk!

A reményeket kicsit előre lehűtve el kell mondanunk, hogy általános érvényben könnyű nyelvvizsga sajnos nem létezik. Viszont vannak tényezők, amik megkönnyíthetik egy adott nyelvvizsga megszerzését és megrövidítik a felkészülési időt rá.
Mindenekelőtt azt kell pontosan felmérnünk, hogy milyen jellegű a nyelvtudásunk. Van, akinek bőséges a szókincse, de gyenge lábakon áll a nyelvtani tudása. Van, aki kiváló a szövegértésben, de nem fejezi ki túl jól magát. Van, aki a fordításokban remekel. Az első lépés mindenképpen, hogy felmérjük saját erősségünket és ennek megfelelően keressünk nyelvvizsgált.

A második fontos kérdés, hogy kétnyelvű, vagy egynyelvű vizsgára van szükségünk. A kétnyelvű vizsgákat általában nehéz, vagy akár lehetetlen külföldön elismertetni, ugyanakkor egy külföldi nyelvvizsgát nem biztos, hogy elfogadnak egy magyar munkahelyen vagy képzésben.

A harmadik kérdés maga a nyelv, mert vannak egy bizonyos nyelvre szakosodott vizsgák. Például a Geothe Institute a német nyelvből vizsgáztat, míg a Britishcouncil vizsgája angolra szól.

Ha már átestünk ezen a három lépcsős szűrőn, akkor végzünk egy gyors összehasonlítást a ma legnépszerűbb nyelvvizsga típusokról. Minden esetben az alap- és középfokú nyelvvizsga folyamatáról beszélünk.

TELC
Ez egy elég nehéz vizsgatípus, ahol ráadásul nem csak a tudásod számít, hanem az is, hogy az idővel mennyire tudsz gazdálkodni. Az írásbelin el lehet csúszni a hosszú szövegek miatt, a szóbeli rész azonban valamivel könnyebb.

Euro
Az Euroexam vizsgájánál sokat segít, hogy választható egynyelvű és kétnyelvű vizsga is. A kétnyelvű vizsga meglepő módon az egynyelvű változatnál is nagyobb arányban szokott sikerülni a vizsgázóknak, mert a „közvetítés” résznél könnyű felhúzni a vizsgát. Ráadásul néhány éve könnyítettek a feladatokon és sokan azért is szeretik, mert a munkaerőpiacon is használt aktív nyelvtudást teszteli.BME
A BME vizsgája a régi klasszikus rendszer szerint működik, lehet szóbeli, írásbeli, vagy komplex vizsgára jelentkezni. Itt érdemes mindig a komplexnek nekifutni, mert ha valamelyik része nem sikerül, a másik részére még lehet papírt kapni.

ECL
Ez egy EU-s, államilag elismert nyelvvizsga, de egynyelvű. Akkor érdemes választani, ha erős a szövegértési készséged és a szókincsed, jól kifejezed magad, de nyelvtanból nem vagy nagyon erős. A szövegértési feladatok azonban hordoznak kihívásokat.

Egy plusz záró tipp: igazából érdemes már a nyelvtanulás során előre gondolni a nyelvvizsgára és a szükséges készségeket erősíteni. Ha kiválasztottad a nyelvvizsgát, minden esetben az adott vizsga feladattípusait gyakorold, mert sok múlik azon, hogy mennyire áll rá az agyad és milyen gyakorlottan oldod meg a felmerülő típusfeladatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2019. December 20. 14:28, péntek | PR

Közkívánatra: 2020-ban tovább dübörög az Open Road Fest

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön.

2019. December 12. 14:45, csütörtök | PR

2020-ban ismét Alsóörs ad otthont az Open Road Festnek

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön a Pelso Campingben.

2019. December 10. 16:38, kedd | PR

Nagy kihívás a raktározás

A raktározás részben tudomány, részben művészet. Összegyűjtöttünk néhány szempontot, aminek segítségével könnyebb lehet az optimális raktárkihasználtság megtervezése és szervezése.