Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2020. Február 19. 10:34, szerda | Helyi
Forrás: Orpheus Állatvédő Egyesület

Hogyan kerültek állattetemek százai a hajdúsámsoni gödörbe?

Hogyan kerültek állattetemek százai a hajdúsámsoni gödörbe?

Száznál is több állat maradványait találták meg Hajdúsámson külterületén, gödrökben elföldelve.

Azt azonban nem lehet tudni, hány gödör volt és hány éve folyik a kutyák legyilkolása, eltüntetése. Rendőri nyomozásnak kellene kiderítenie az elkövető(k) személyét, s azokét is, akik tudhattak a történtekről, de nem tettek ellene. Hol vagy hogyan képződik ennyi macska -és kutyatetem? Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint ha az ügy feltáróinak nem egy elvetemült - elmebeteggel van dolguk, akkor leginkább sintérek - gyepmesterek - ebrendészek lehetnek érintettek az ügyben, hiszen az ő feladatuk az utcán elhullott vagy kóborló állatok begyűjtése.

Nagy a baj, sok a kóbor állat - a felesleget pedig szabadon legyilkolják

A www.sinter.hu - SintértNE! oldalon a kóbor állatok kezelésének nem éppen emberi módszereivel az érdeklődők megismerkedhetnek. A háziállatokért minden esetben a tartó (aki eteti, aki gondját viseli) a felelős. Az Orpheus Állatvédő Egyesület több évtizede azért dolgozik, hogy a lakosság állatokkal kapcsolatos szemléletét bővítse. Az egyesület „…legjobb annak a kóbor állatnak, amelyik meg sem születik…” jelmondata nagy igazság, hiszen ha nem engedné a gazdi az állatok szaporodását, nem képződne kóbor állat sem. Ezzel ellentétben sokan felelőtlenül magukhoz vesznek állatokat, amit hamar megunnak és utcára dobnak. A probléma alapja, hogy sokkal több állatot szaporítanak az emberek, mint amennyi felelős gazda van, így bárki bármikor szerezni tud – akár fajtiszta – kutyust, cicust vagy más hobbiállatot, akiknek egy része utcára dobás révén pusztulásra van ítélve.

A kóbor kutya mentes közegészségügyi norma

A települések önkormányzatainak feladata, hogy a lakosság által kidobott állatokat befogja. A túlkínálatból következik, hogy a meglévő mennyiségre új örökbefogadók rendszerint nem érkeznek, állatok tízezreit kénytelenek a sintérek félig teljes legalitásban másvilágra küldeni. A történés kapcsán felvetődik, hogy hol - hogyan tüntetik el a XXI. században, ma Magyarországon a feleslegessé váló kutyákat -és cicákat?! A szektor teljes állategészségügyi átvilágítására, reformok, szigorúbb állattartási szabályok bevezetésére van szükség - mondta el Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 10. 12:33, péntek | Helyi

A Déli pályaudvaron lecserélik a megrepedezett üvegfalat

A Déli pályaudvaron lecserélik a pénztárcsarnok vágányok felőli oldalán lévő megrepedezett üvegfalat, mert balesetveszélyessé válhatnak.

2020. Július 10. 12:28, péntek | Helyi

Hétfőtől egy vágányon már közlekedhetnek a vonatok Nagymaros és Szob között

Július 13-án Nagymaros és Szob között a Szent Mihály-hegyhez közelebbi vágányon – 40 km/h-s sebességkorlátozással – megindulhat a vonatközlekedés.

2020. Július 10. 12:14, péntek | Helyi

Juhász Tünde: a hivatal rendezettsége mutatja, hogy odafigyelnek az ügyfelekre

Virágszigetek, új, kövekkel feltöltött kerítés borostyánnal, virágládák és padok – megszépült a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Ady Endre utcai udvara.

2020. Július 08. 10:12, szerda | Helyi

Huszonkét, fekvőhelyes és hálókocsit szerez be a MÁV-START

Az év végéig fokozatosan újabb járművekkel váltja ki a MÁV-START a jelenleg használt hálókocsikat.