Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Március 29. 15:24, kedd | Helyi sport
Forrás: Benkő László

Hódolj a Sportnak! Családi sportnap április 9-én Hódmezővásárhelyen

Hódolj a Sportnak! Családi sportnap április 9-én Hódmezővásárhelyen

Hódolj a Sportnak! Ezzel a címmel családi sportnapot rendeznek április 9-én Hódmezővásárhelyen.

A sajtótájékoztatón a részletekről Hegedűs Zoltán alpolgármester, Süli András, a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke és Bagi Mátyás titkár számolt be.

Városunk önkormányzata az egészség megőrzése végett sok sportlétesítményt felújított. Aki figyelemmel követte a város sportfejlődését láthatja, hogy több milliárd forint fejlesztés történt a sportlétesítményekbe, sport infrastruktúrába. Ezeket a létesítményeket nagyon sokan használják, nem csak profi sportolók, hanem egyre több amatőr, az egészségért mozgó hódmezővásárhelyi ember. Vasárnaponként a Hódtói Sportcsarnokban rendszeresen ingyenes cross training edzést tartanak, amely nagy sikert aratott a hódmezővásárhelyiek körében. Alkalmanként több mint 200 fő látogatja ezeket az edzéseket. Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség, illetve Bagi Mátyás részéről jött az ötlet, hogy egy tavaszi szezonnyitó sportrendezvényt kellene létrehozni Hódmezővásárhelyen, hogy minél több embert megmozgassanak. Rá szeretnék venni az embereket az egészséges életmódra, hogy az egészségét megőrizve élje tovább életét. Az ötletet támogatta Hódmezővásárhely Önkormányzata, így április 9-én a hódtói görkorcsolya pályánál nagyszabású sportnapot szerveznek közösen a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetséggel.

Az alpolgármester elmondta, hogy 10 éve fit-teszt néven mérik a város iskolásainak sport és egészségi állapotát, amit még Dr. Havasi Katalin doktornő indított el. Ezt a rendszert szeretnénk kiterjeszteni azon hódmezővásárhelyi személyekre is, akik igényt tartanak rá. Április 9-én aki részt vesz egy 10 perces teszten (futás előtti és utáni vérnyomásmérés) bekerül a rendszerbe, ahol nyomon követheti egészségügyi változását a rendszeres méréseken. A résztvevők 1000 Ft-os vásárhelyi strandra szóló utalványt kapnak.

Bagi Mátyás a Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség titkára a programokról tájékoztatott. Délelőtt gyerekprogramok várják a kilátogató családokat.

Déltől indul a fit-teszt, 12.45-13.45 óra között cross training Bagi Mátyással és Kulcsár Edinával a Miss World Hungary 2014 győztesével, aki egész nap jelen lesz, részt vesz a foglalkozásokon. A nap folyamán lesz még interaktív zumba óra, Máté Taekwondo & Hapkido KHSE bemutató és Taekbo edzés Máté Zsolttal, valamint táncbemutató, 16 órától Czanik Balázs capoeira aerobik óráján vehetnek részt. Az edzések végén Csanádi Anita nyújtó edzés órájával zárják a napot, melyen az ígéretek szerint a szegedi felnőtt vízilabdások is részt vesznek. A nyugodtabb sportot kedvelőknek a sportcentrumban bootcamp edzést és jóga foglalkozást tartanak. A Hód-Menza Kft. a sportnapnak megfelelően egész nap egészséges étel kínálattal várja az idelátogatókat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.