Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Április 24. 16:49, szerda | Helyi
Forrás: Králik Emese médiareferens

Közlemény

Közlemény

A Vásárhely 24-en \"A városháza mulasztása miatt felfüggesztette az Államkincstár a vásárhelyi önkormányzat finanszírozását\" címmel megjelent,

majd más média által átvett cikk állításaira reagálva a polgármesteri hivatal részéről a következőkről tájékoztatjuk a közvéleményt. Kérjük álláspontunk közlését.


"A városháza részéről senki nem mulasztott. Korábban írtunk arról, hogy súlyos informatikai támadás érte a önkormányzatot, ennek következtében az összeomlott rendszert - különösen az eleve hiányosságokkal küzdő gazdálkodási szakrendszert - időbe telt helyreállítani.


A beszámoló végső határideje április 8. volt, az önkormányzat felszólítást nem kapott. Az informatikai problémát jeleztük a MÁK felé, a beszámoló jelenleg az államkincstár részéről jóváhagyott állapotban van. A fennakadás miatt visszatartott kifizetéseket májusban megkapja a hódmezővásárhelyi önkormányzat.


Bankszámlaváltásról nincs szó. Az önkormányzat számlavezető bankja, a Takarékbank saját hatáskörében számlaszámot változtat, ezért több napra banki szünnapot rendelt el, erről időben értesítette az önkormányzatot. A szokásos bérfizetési napon a banki szünnap miatt nem tudjuk a munkabéreket átutalni, a bérfizetésre ezért 2019. május 6-án, hétfőn kerül sor.


Sem a bérek, sem a cégek, vállalkozások kifizetése nincs veszélyben, az önkormányzat rendelkezik a szükséges forrásokkal.


Figyelemmel arra, hogy a beszámoló késedelmes benyújtását nem emberi mulasztás, hanem informatikai hiba okozta, személyi felelősségre vonás fel sem merül.


A Vásárhely 24-et, illetve a valótlanságokat közzé tevő munkatársukat az önkormányzat feljelenti."

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak