Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 28. 10:30, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Hódmezővásárhely történetével ismerkedtek az ulmi diákok az Emlékpontban

Hódmezővásárhely történetével ismerkedtek az ulmi diákok az Emlékpontban

A németországi Ulmból a Németh László Gimnázium vendégeként Vásárhelyre érkezett diákcsoport kedden az Emlékpontot kereste fel.

A vendéglátó diákokkal érkezett német lányok már nagyon várták az utazást, amely tavaly a migrációs helyzet miatt hiúsult meg.

A vásárhelyi tanintézmény német kapcsolatokért felelős pedagógusa, Dopsa Alexander elmondta: a tizenhat német középiskolás lány vásárhelyi családoknál került elszállásolásra, s magyarországi tartózkodásuk alatt nemcsak Vásárhellyel, de Szegeddel és a fővárossal is megismerkednek.

Fontosnak tartották, hogy az Emlékpontot is meglátogassák a német tanulók, ahol lehetőségük van a város 1945 utáni történetével találkozni. A német lányok ittlétük alatt megismerhetnek egy másik országot, láthatják és tapasztalhatják, hogyan élnek itt az emberek, és a vásárhelyi iskolások is örömmel készülnek, amikor ők kereshetik fel ulmi társaikat – fogalmazta meg Dopsa Alexander.

A kapcsolattartás további hozadéka még a vásárhelyi lányok számára, hogy az együtt töltött idő alatt és később, a kialakult kapcsolatot fenntartó elektronikus levelezés során is tökéletesíthetik német nyelvtudásukat. És ennek jelei máris már tapasztalhatók – jelentette ki az iskola tanára, aki a német nyelvet oktatja a gimnazisták számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.