Városlista
2019. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2018. December 18. 17:47, kedd | PR

Hitelkiváltás - hetet egy csapásra

Hitelkiváltás - hetet egy csapásra

Ha több olyan kölcsönnel rendelkezünk, amelyek fizetése nehézséget okoz, nem a kiadásaink visszavágása, vagy újabb kölcsönök felvétele a megoldás. A bankok kiutat kínálnak mindenkinek, aki ezzel a gonddal küzd.

Váratlanul is változhat az anyagi helyzetünk

A pénzintézeteknek az előnyös, ha mindenki szép rendben vissza tudja fizetni a felvett kölcsönöket. Épp ezért szigorú hitelbírálat előzi meg a nagyobb hitelek kiutalását - elsődlegesen a lakáshitel ilyen -, de még a kis összegű kölcsönöknél is sok mindent megvizsgálnak a szakemberek.
A ‘rossz adósok’, akik a KHR (korábban BAR) listán fenn vannak, eleve az esetek 99%-ában elesnek az újabb kölcsöntől. Az alacsony vagy ingatag havi bevétel is rossz pont. Így elméletben csak azok jutnak kölcsönhöz, akik tényleg vissza tudják fizetni.
Ám az életben bármi megtörténhet. Egy állás elvesztése, egy hosszabb betegség, vagy bármi más nem várt esemény vezethet oda, hogy a tervezett visszafizetési ütemet nem tudjuk tartani.

Nagyon különböző kölcsönökből választhatunk

Érdemes ilyenkor gondolni arra, hogy mindig felbukkannak új banki termékek, és megnézhetjük, nincs-e olyan ajánlat, ami kedvezőbb, mint a mi jelenlegi hitelünk vagy hiteleink.
Mivel az utóbbi években rendkívül kedvező kamatozású kölcsönök jellemezték a piacot, ezért ha több éves a konstrukció, amiben benne vagyunk, akkor feltehetően találunk jobb lehetőséget.
Mindenképpen ajánlott a változó kamatozású kölcsönöket - ha vettünk fel ilyet - végig fixre cserélni. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a teljes visszafizetési időszak alatt változatlanul marad a havi befizetendő összeg. Ezáltal nem leszünk kiszolgáltatva az alapkamat illetve a BUBOR változásából eredő törlesztőrészlet növekedéseknek.

A döcögősen visszafizetett kölcsöneinket mindenképpen ajánlott kiváltani a jelenleg elérhető olcsóbb változatokkal.
Az egyes ajánlatoknál általában megtaláljuk feltüntetve, saját banki vagy idegen banki hitel kiváltására felhasználhatóak-e. Ha nem, akkor erről tájékoztatnak az adott pénzintézetben. Minden szerződés előtt melegen ajánlott a személyes találkozó és az összes részlet tisztázása, beleértve például a betörlesztések lehetőségét is.

Érdemes többet összevonni egybe

Olyan kölcsönöket is találunk most, amelyekkel akár hét meglévő hitelünket egyben ki tudjuk váltani. Egy összeg havonta történő visszafizetése egyértelműen egyszerűbben kivitelezhető, mint több kölcsön törlesztése - ez utóbbi esetben könnyedén megtörténik, hogy egy-egy visszafizetést ‘elengedünk’. Amiből aztán akár az is adódhat, hogy KHR-listára tesznek minket, vagy a bank nem kívánt módon visszaköveteli a pénzét.
Egy kedvező kamatozású, egyszerűen visszafizethető, számunkra jobb törlesztési periódusú kölcsönnel mindez elkerülhető.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 10:36, csütörtök | PR

Nemzetközi és magyar sztárokkal indul az országos kerékpár fieszta

11 megyén és 100 városon át vezet Magyarország legnagyobb kerékpárversenye

2019. Június 06. 19:04, csütörtök | PR

Fekete és fehér - a strand királynőjévé tesznek

Az utóbbi évek vezető trendje a színek zabolátlan használata. Ám ha a megunhatatlan feketét és fehéret használjuk, egész biztosan magunkra vonjuk a figyelmet.

2019. Június 06. 19:02, csütörtök | PR

Érezd magad főnöknek és válassz ehhez illő forgószéket

Egy nap során számos döntést hozunk meg, kisebbeket és nagyobbakat egyaránt. Vannak olyan témák, amiknek alaposan utánajárunk, mielőtt döntést hoznánk, azonban sokszor még így sem veszünk figyelembe minden szempontot.

2019. Június 05. 09:14, szerda | PR

Innovatív takarítás

Ma már a takarítás sem olyan, mint régen. Jól tudja ezt Magyarország piacvezető takarítással foglalkozó cége a Jánosik és Társai Kft.