Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Május 09. 14:04, hétfő | Helyi
Forrás: Piskóti Attila / Boros Panna Premier Kommunikációs Iroda

„Higgy az álmaidban”: Szegeden is Állami Gondoskodásban élő gyermekek vettek részt a Danone focikupáján

„Higgy az álmaidban”: Szegeden is Állami Gondoskodásban élő gyermekek vettek részt a Danone focikupáján

A Bács-Kiskun megyei nevelőszülői hálózat csapata nyerte meg a világkupa szegedi fordulóját.

10-12 éves, állami gondoskodásban élő gyerekek vettek részt a Danone Focikupa a Gyermekekért egészségnappal egybekötött szegedi fordulóján, amelyet szombaton tartottak a Stadionban. A vállalat társadalmi támogató programja keretében 6 városban tart előválogatót állami gondoskodásban élő, labdarúgó gyerekcsapatok körében, amelyek győztesei a kupa országos döntőjén vehetnek részt. A szegedi győztes csapatnak, a Bács megyei nevelőszülői hálózatnak is esélye van arra, hogy Magyarországot képviselheti majd Párizsban, a világ legnagyobb 10-12 éves gyermekeknek szóló labdarúgó tornáján, ahol a program nemzetközi fővédnökével, Zinedine Zidane-nal is találkozhatnak. A Danone programját az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata is elvi támogatásban részesítette.

Egészség- és sportnap a szurkolóknak

A pécsi rendezvényen az MDOSZ, a Danone programjának stratégiai partnere segítségével a gyerekek és szurkolók megismerkedhettek az egészséges táplálkozás alapelveivel, részt vehettek testtömegindex mérésen, a gyerekek számára pedig egészséges joghurtokért zajló, játékos kvízt és sportfoglalkozásokat biztosítottak.

Tegyünk Együtt a Gyermekekért (TEGY) programja révén a Danone Magyarország Kft. 18 éve valósít meg társadalmi támogató programokat. Idén a Danone Focikupa a Gyermekekért rendezvénysorozatot is ennek keretein belül rendezi meg, amelyre Magyarországról ezúttal állami gondoskodásban élő 10-12 éves gyerekeket hív meg a vállalat. Az MLSZ Grassroots program és az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szakmai támogatásával megvalósuló kupa részeként Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Szombathelyen, Szegeden, valamint a budapesti gyerekek körében szerveznek előválogatót az állami gondoskodásban élő, sport által elkötelezett gyerekcsapatoknak.

A szegedi rendezvényen részt vett Csuti Nóra, a programot meghirdető Danone Magyarország Kft. marketing menedzsere, dr. Szentgyörgyi Pál alpolgármester, valamint szegedi sportolók, Laczkó Zsolt labdarúgó és Vajda Attila olimpiai bajnok kenus.

„Magyarországról először vesznek részt nevelőszülőknél, állami gondoskodásban élő gyerekek egy professzionális gyermek labdarúgó tornán, a Danone világkupáján. Kezdeményezésünk így idén is n hasznos és jó célt szolgál, és a program segítségével a gyerekeknek lehetősége van megtapasztalni azt, hogy milyen egyedülálló érzés hazánkat képviselni egy 32 ország gyermekeinek részvételével megszervezett nemzetközi sportrendezvényen” mondta Csuti Nóra.

„Ilyen korban már el kell dönteni, hogy mit szeretnétek elérni, a sport pedig nagyon nagy lehetőséget ad arra, hogy ezt meg is tudjátok valósítani; megtanít titeket küzdeni, embernek lenni. Küzdjetek, higgyetek, hogy el tudtok érni bármit az életben. Én is ennyi idősen kezdtem a pályafutásomat, és eljutottam nagyon messzire. Nektek is ezt az utat kívánom” buzdította a helyszínen a gyermekeket Vajda Attila.

A Danone Focikupa a Gyermekekért programot, a világ legnagyobb, 10-12 éves gyerekeknek szóló futball tornáját 15 éve rendezi meg rendszeresen a vállalatcsoport, eddig világszerte mintegy 2,5 millió gyermek vett részt rajta. A Focikupa nemzetközi fővédnöke Zinédine Zidane, Magyarországon Szántó Dávid vállalta az országos nagyköveti tisztséget. A rendezvényt a Coop Szeged Zrt. és a Reál Alföld-Szeged Kft. frissítőkkel és gyümölcsökkel támogatta, szegedi médiapartnere a Délmagyarország.

Kövessen minket Facebookon!

http://www.facebook.com/tegyunkegyuttagyermekekert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.