Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. December 01. 15:33, szerda | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Hiába fordított nagyot, kikapott a Kosársuli Debrecenben

Hiába fordított nagyot, kikapott a Kosársuli Debrecenben

Kedden este a DEAC U23 otthonában folytatta az NB I/B Zöld csoportját a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

A tehetséges debreceni fiatalok a forduló előtt az 5. helyet foglalták el a tabellán, úgy, hogy eddigi kilenc találkozójukból ötöt megnyertek és négyet elveszítettek, hazai pályán a Ceglédtől szoros meccsen kaptak ki, míg a Dunaharasztit és a Kecskemétet legyőzték. Legutóbb a Békés otthonában maradtak alul 59-54-re, ezúttal pedig Andjelko Mandic vezetőedző mindenkire számíthatott, hisz az A-csoportban a felnőtteknél és az U20-asoknál is csak jövő szombaton folytatódik a bajnokság.

A Kosársuli is teljes kerettel lépett pályára az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, a kezdés után pedig úgy tűnt, az előző kilenc napban sikerült összekapnia magát a csapatnak és más lehet ennek a találkozónak a képe, mint volt a tiszaújvárosi végjáték vagy a békéscsabai Hepp Kupa-vereség során: Varga Ákos vezetésével három és fél perc után 10-4-es vásárhelyi előny alakult ki, és hiába kértek időt a vendégek, ez a különbség a negyed feléig megmaradt. Neuwirth kosarainak köszönhetően azonban visszajött a DEAC, majd Kovács kettesével fordítottak és átvették a vezetést.


21-18-ról kezdődött a második negyed, ami sokkal inkább hasonlított az előző meccsek Kosársuli-formájához, hisz védekezésben és támadásban is jöttek a hibák. Jól támadólepattanóztak a debreceniek, és két triplájuk is ült egy percen belül, egy 9-0-s roham végén pedig már tizenhárom ponttal vezettek (37-24, 17. perc). Ezek után hullámhegy következett, Pavlovic pontjaival visszazárkózott a Kosársuli tíz ponton belülre, ám a negyed vége ismét a DEAC-é volt, aminek csúcsaként a vásárhelyi nevelésű Ságodi labdaszerzésével és szép befejezésével tizenhatra nőtt a hazaiak előnye.

46-30-ról folytatódott a szünet után a játék. Mínusz tizenhatról nem adta fel a Kosársuli, teljesen más mentalitású csapat futott ki a parkettre a második félidőre, és Varga Ákos kosaraival, egy 8-0-s szériával sikerült egyből visszajönni a partiba. A negyed középső részének legkritikusabb pillanataiból is jobban jött ki a Kosársuli, Bodócsi és Varga Zalán is szórt egy-egy hárompontost, az újabb 7-0-s roham mindezzel azt eredményezte, hogy abszolút nyílttá vált a találkozó (51-47, 27. perc). Kovács kosarai tartották a debreceni előnyt, de az utolsó negyed kezdetére még semmi sem dőlt el.

Főleg úgy, hogy a 33. percre utolérte a Kosársuli a DEAC-ot, majd egy másfél perces kosárcsend után Vejinovic kettese újra vásárhelyi vezetést jelentett (61-62). Innen azonban szintet tudtak váltani a hazaiak, feljavultak támadásban, a Kosársulinál pedig a legrosszabbkor csúsztak be az apró hibák, amit megbüntettek a debreceniek. Ságodi ziccerét követően 72-68-ról indult az utolsó perc, ahol még mindig adódott lehetőség a Kosársuli előtt, de a triplák kimaradtak, a büntetőzésből pedig összességében a DEAC jött ki jobban és végül 76-70-re megnyerték a meccset.

NB I/B Zöld csoport, 10. forduló:

DEAC U23-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 76-70 (21-18, 25-12, 13-22, 17-18)

Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok. Vezette: Makrai, Sallai, Gergely

DEAC: Pollák 6/2, Ságodi 11/3, Neuwirth 14/9, Kovács 20, Fábián 6
Cserék: Udemezue 8/6, Fekete 5/3, Gáspár 4, Szívós 2
Vezetőedző: Andjelko Mandic

Kosársuli: Pavlovic 17, Bodócsi 9/3, Varga Á. 24/9, Bálint 2, Burko 4
Cserék: Varga Z. 11/6, Vejinovic 3, Borbáth -, Kovacevic 4, Knyur -
Edzőpáros: Szablics Péter és Utasi Gábor

Utasi Gábor értékelése: "Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez, a csapatomnak pedig a második félidei teljesítményhez. Ha így tudunk játszani egész meccseken, ahogy a második félidőben tettük, akkor tudunk majd meccseket nyerni. Sajnos ez a Debrecen túl jó csapat ahhoz, hogy egy negyednyi előnyt adjunk nekik."

A 10. forduló végén a tizennégy csoportos Zöld csoport 12. helyén áll a Kosársuli. Folytatás pénteken, hazai pályán 18.30-kor a Dunaharaszti MTK ellen. Előtte, 16 órától az U20-asok is játszanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.