Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2023. Május 08. 11:32, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

HÉV-vel a szabadba – csoportos kirándulójeggyel!

HÉV-vel a szabadba – csoportos kirándulójeggyel!

A csoportok kényelmes, környezetbarát és kedvező árú utazásának elősegítése érdekében kirándulójegyet vezetett be utasai számára a MÁV-HÉV Zrt.

A 6200 forintba kerülő kirándulójeggyel legfeljebb 10 fős csoport utazhat együtt a H5-ös, illetve a H8-as és H9-es HÉV-vonal Budapesten kívüli szakaszain egy egész napon át. A kirándulójegyek 50 és 90%-os kedvezménnyel is megválthatók.

A HÉV a csoportos kirándulások, túrák ideális és közkedvelt közlekedési eszköze Budapest környékén. A kirándulócsoportok számára egyszerű, rugalmas és gazdaságos megoldást kínálnak a HÉV kirándulójegyek, amelyek ára sok esetben kedvezőbb az egyúti menetjegyekénél. A HÉV kirándulójegy megváltása kevesebb időt vesz igénybe, mint külön-külön az egyúti menetjegyeké, illetve nagyobb rugalmasságot biztosít, mind az utasok számát, mind pedig az utazások viszonylatát és irányát tekintve.

HÉV kirándulójegyet május 1-jétől a H5-ös, valamint a H8-as és H9-es vonalra (utóbbi kettőre együttesen) lehet váltani. A jeggyel egy napig (a következő napon hajnali 2 óráig), az adott HÉV-vonal fővároson kívüli szakaszain korlátlan számban, bármelyik irányban utazhat együtt egy legfeljebb 10 fős csoport. A H5-ös vonalra váltott HÉV kirándulójeggyel tehát a H5-ös vonal Békásmegyer – Szentendre vonalszakaszán, míg a H8, H9-es vonalra váltott HÉV kirándulójeggyel a H8-as vonalon Ilonatelep és Gödöllő, a H9-es vonalon pedig Szabadságtelep és Csömör között lehet utazni. Budapestre vagy Budapestről történő utazás esetén a fővárosi szakaszra külön jeggyel vagy bérlettel kell rendelkezniük a csoport tagjainak.

A kirándulójeggyel legfeljebb 10 fő utazhat együtt. A teljesárú kirándulójegy ára 6200 forint. Emellett váltható HÉV kirándulójegy 50%-os kedvezménnyel is 3100, illetve 90%-os kedvezménnyel 620 forintos áron. Így, ha egy 30 fős osztály utazik, akkor ők mindössze háromszor 3100, azaz 9300 forintért utazhatnak oda-vissza a HÉV-en, amennyiben rendelkeznek BKK bérlettel is.

A kedvezményes HÉV kirándulójegyet igénybe vevő csoport minden tagjának ugyanolyan mértékű kedvezményre kell jogosultnak lennie. Ha az együtt utazók közül nem mindenki ugyanolyan kedvezménnyel utazik, akkor külön jegyet kell váltaniuk azoknak, akiknek a kedvezménye eltér a többiekétől, vagy nem jogosultak semmilyen kedvezményre. A kirándulójegyet legkorábban az utazás előtt 30 nappal lehet megváltani a MÁV-START és a BKK automatáinál, pénztárainál és ügyfélközpontjaiban, valamint a MÁV appban.

A HÉV kirándulójegyekről minden fontos információ elérhető a MÁV-HÉV honlapján: HÉV kirándulójegyek

Természetesen nagyobb csoportok is élhetnek a HÉV kirándulójegy előnyeivel, ha – a csoport létszámával és összetételével összhangban – több HÉV kirándulójegyet váltanak. Fontos azonban, hogy az ilyen csoportos utazások előtt célszerű felvenni a kapcsolatot a MÁV-HÉV Zrt.-vel a kényelmes utazás érdekében. Erről további információ az Osztálykirándulás, csoportos utazás HÉV-vel oldalon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:32, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Háromgólos spanyol győzelem a horvátok ellen

A spanyolok remek első félidei játékkal 3-0-ra legyőzték a horvátokat a 17. labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában szombaton.

2024. Június 16. 10:31, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Győzelemmel kezdtek a címvédő olaszok

A címvédő olasz labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte az albán csapatot szombaton a Németországban zajló Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában, Dortmundban.