Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 13. 16:39, csütörtök | Helyi
Forrás: hodmezovasarhely.hu

Hétvégén 10. alkalommal rendezik meg a Városi Gyermekkarácsonyt

Hétvégén 10. alkalommal rendezik meg a Városi Gyermekkarácsonyt

Ajándékokkal és kézműves foglalkozással várják a Gyermekkarácsonyra a rászoruló gyerekeket szombaton a Fekete Sasba.

A bálteremben megnézhetik a legkisebbek a Minimanó Színház előadását is. A Városi Gyermekkarácsonyra eddig 3 millió forint adomány folyt be, de továbbra is várja az önkormányzat a felajánlásokat.

10. alkalommal rendezik a Városi Gyermekkarácsonyt. Az évtizedes hagyományt az önkormányzat a cégek, a civil szervezetek és magányszemélyek támogatásával tudja életben tartani. Az idén december 9-én, szombaton reggel 9.00 órától várják késő délutánig a rászoruló, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyerekeket a Fekete Sas Rendezvényház báltermébe. Két turnusban mintegy 750 gyermeket ajándékoz meg az önkormányzat.


„Engedjék meg, hogy itt köszönjem meg a helyi cégeknek, vállalkozásoknak, civil szervezeteknek, magánszemélyeknek, hogy adományaikkal hozzájárultak a gyermekek karácsonyához. Több mint 3 millió forint gyűlt össze. A felajánlásoka még várjuk a héten, illetve a jövő héten, hiszen ezeket később is fel tudjuk a gyermekek érdekében használni. Két módon lehet támogatást adni, be lehet fizetni a Polgármesteri Hivatal házi pénztárában gyermekkarácsony megjelöléssel, illetve be lehet fizetni az erre a célra létrahozott bankszámlára is” – mondta dr. Kószó Péter alpolgármester.


Varga Anikó a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ igazgatója örömmel számolt be arról, hogy a Bagi Mátyás funkcionális tréner vezetésével megtartott legutóbbi Ezt válaszd! edzésen 64 ezer forint folyt be, amelyet szintén a Gyermekkarácsony jótékonysági céljára fordítanak majd. A rendezvény programját is évről évre a művelődési központ állítja össze.


„Idén a Minimanó Színház fog majd színpadra lépni. A Mikulás a Manók földjén című interaktív előadást láthatják majd a gyerekek. Többek között mindenféle kézműves foglalkozáson is részt vehetnek a gyerekek. Különféle karácsonyi díszeket tudnak majd a gyerekek helyben elkészíteni. Ez számunkra is fontos időszak, hogy a gyermekekre különösen gondoljunk” – tette hozzá Varga Anikó.


Tegnap például a Mozaik Mozi felajánlásának köszönhetően és az önkormányzattal közösen filmvetítést szervezett a BFMK, amelyen 150 gyermek vett részt és nézhetett meg egy premier előtti mesefilmet, akik az élmény mellé üdítőt és popcornt is kaptak ajándékba a filmszínház üzemeltetőjétől.

Adományozni lehet: 11500092-11080563 bankszámlaszámra „Gyermekkarácsony” megjelöléssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.