Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2022. Szeptember 27. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Hazai pályán a Kosársuli

Hazai pályán a Kosársuli

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia együttesét fogadja szeptember 30-án pénteken 18:30-tól a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a Hódtói Sportcsarnokban.

A kék-sárgák és a fehérváriak is egyaránt győzelemmel kezdték a szezont, így a mérkőzés tétje, hogy ki készülhet majd veretlenül a harmadik fordulóra.

A vásárhelyiek edzője, Slobodan Kalinic sikerrel mutatkozott be az NBI B zöld csoportjában, miután idegenben magabiztosan verték az újonc Nyíregyházát. A Vásárhelynél több újoncot is avattak: először lépett pályára a felnőttek között a sajátnevelésű Karsai Balázs, Bősz Richárd és Filak László. Mellettük a több tapasztalattal rendelkező Borbáth Balázs és Bodócsi Benjámin erősítette a fiatal vonalat.

Ők jól egészítették ki a Vuk Pavlovicsból, Varga Ákosból, Varga Zalánból, Bálint Erikből és Kelemen Balázsból álló rutinosabb kontingenst. A további szereplésre nézve biztató volt, hogy a Hódmezővásárhely nagy tempót diktálva és igencsak vérmes védekezést produkálva döntötte el a mérkőzés sorsát. A nyírségiek ellen nem tudott pályára lépni sérülés miatt a fiatal Balogh László és Knyur Soma, valamint a tavalyi bajnok Ceglédtől igazolt Pinnyey Márton sem, akik további erősítést jelenthetnek a jövőben Kalinic mester alakulatánál.

A pénteki mérkőzésen szintén az NBI B zöld csoportjának egyik újonca lesz az ellenfél. A jó erőkből álló fehérváriak szenzációs zárónegyedet produkálva nyitottak sikerrel a rutinos Pénzügyőr ellen. A 79-61-es diadalból Somogyfoki és Molnár vállalt oroszlánrészt a pontokat tekintve, így rájuk biztosan kiemelt figyelmet kell majd fordítani.

A felnőtt mérkőzés 18:30-kor, az U20-as összecsapás 16:00-kor kezdődik szeptember 30-án pénteken a Hódtóiban, ahová továbbra is ingyenesen lehet majd belépni. Idén újítás, hogy támogatásokat is vár a Kosársuli a nézőktől, akik a felnőtt összecsapás előtt maguk dönthetik el, hogy 100, 500 vagy 2000 forinttal támogatják az egyesületet, amely a csapatok utazási költségeire fordítja a befolyó összegeket. Az esemény Facebook-oldala itt érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Július 26. 06:00, szerda | Helyi

Félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik, július 29-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez félszáz fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2023. Július 19. 11:56, szerda | Helyi

Utazzon a MÁV-VOLÁN-csoporttal a Formula-1 Magyar Nagydíjra

Érdemes kihasználni a MÁV-VOLÁN-csoport járatait a július 21-23. között megrendezett Formula-1 Magyar Nagydíj nézőinek.

2023. Július 18. 15:08, kedd | Helyi

Mi mindent készíthetünk darából? (receptekkel)

A magyar gasztronómia egyik alappillére a búza.