Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 18. 10:15, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Zalában településeket zárt el a hó és tűzoltókocsi is elakadt

Havazás - Zalában településeket zárt el a hó és tűzoltókocsi is elakadt

Három települést is elzárt a hó péntek reggelre Zala megyében, ahol több utat le kellett zárni a hófúvás miatt, más járművek mellett pedig egy autóbusz mentésére érkezett tűzoltódaru is elakadt a hóban.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője az MTI-vel közölte: megközelíthetetlenné vált Zala megyében Orosztony, Kerecseny, valamint Vasboldogasszony Csöngetmajor településrészre a hófúvás miatt. A szél által épített hófalak miatt lezárták a 7334-es jelű utat Kisgörbő és Zalaszentgrót között, valamint a 7544-es jelű utat Söjtör és Tófej között.
Az MTI helyszíni információi szerint Zalaszentbalázs és Gelse között a katasztrófavédelem darus járműve is elakadt a hóban. A nagykanizsai tűzoltóság munkatársai egy munkásokat szállító autóbusz és egy kisteherautó mentésére érkeztek a helyszínre, de a hófalak miatt a daru kereke is megszorult a hóban.
Bangó Szilárd, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI érdeklődésére azt mondta: nem okoz komoly problémát a daru kimentése, az útviszonyok miatt hasonló, kisebb gondok máskor is előfordulnak.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a 75-ös főút soholári szakaszán, valamint a Zalaegerszeget északról elkerülő 761-es úton kritikussá vált a helyzet a hóátfúvások miatt. A 75-ös főút Zalaszentmihály és Pacsa közti szakaszán megtiltották a teherautó-forgalmat.
Elmondta azt is, hogy a kora délelőtti órákig Tófej és Söjtör térségében három gépjármű, Alibánfa és Alsónemesapáti között egy kenyérszállító tehergépkocsi, Zalaapáti és Sármellék között pedig egy kamion akadt el a hóban. Nagykanizsán, valamint a 7-es főúton Galamboknál egy-egy személygépkocsi, Nagybakónak közelében pedig két kenyérszállító kisteherautó műszaki mentéséhez kértek tőlük segítséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár