Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Március 25. 14:10, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Havazás - Kiterjesztette és több helyen fokozta figyelmeztetéseit a meteorológiai szolgálat

Havazás - Kiterjesztette és több helyen fokozta figyelmeztetéseit a meteorológiai szolgálat

Egy újabb megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést, több helyen pedig másodfokúra emelte korábban kiadott figyelmeztetéseit a meteorológiai szolgálat hétfő délelőtt. A hófúvás miatt az ország nyugati felében több térségre már az elsőfokú riasztást is kiadták, így ezeken a területeken a következő órákban készülni kell arra, hogy kisebb hótorlaszokat emelhet az erős szél.

Hétfő délelőtt a hófúvás miatt már Heves megyére is kiadták a citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést. Ezzel együtt tizenegy megyében és Budapesten vannak érvényben figyelmeztetések a havazás, illetve a várható hófúvás miatt.
Narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van Tolna és Baranya mellett Somogy és Fejér megyében is. Tolna megyében a havazás és a hófúvás miatt is másodfokú figyelmeztetést rendeltek el. E szerint a 24 óra alatt lehulló hó mennyisége a 20 centimétert is meghaladhatja, továbbá erős hófúvásra is készülni kell, a viharos szél a friss hóval fedett területeken magas hótorlaszokat emelhet.
Vas, Veszprém, Zala, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint Budapesten a havazás, illetve a hófúvás, több megyében mindkettő vonatkozásában elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délelőtt az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: az élénk, időnként erős északkeleti szél több helyen képes lesz hordani lehullott havat, ami jellemzően gyenge hófúvást okoz, a látótávolság várhatóan nem csökken jelentősen. Hétfő estig főképpen Tolna és Baranya megyében, majd estétől kedd hajnalig az Alföld északi részén (Jász-Nagykun-Szolnok megyében és környékén, Pest megye déli részén) lesz erős a szél, így magasabb hóbuckák is kialakulhatnak.
Kedd reggelig főként a Dunántúl középső és déli részén, illetve az Alföld északnyugati részén 15-25 centiméteres hótakaró alakulhat ki. Keleten, délkeleten vegyes formájú csapadék valószínű, északnyugaton, a Kisalföld térségében pedig kevesebb hóra lehet számítani. Kedden napközben inkább csak megszakításokkal valószínű gyengébb havazás, de késő délutántól nyugat felől újabb hullámban várható hó. Kedd napközben veszít erejéből a szél, és vastagabb hóval fedett területeken inkább csak mérsékelt, élénk légmozgás várható - írta a meteorológiai szolgálat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére