Városlista
2021. június 25, péntek - Vilmos

Hírek

2021. Január 06. 11:06, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Hátukon cipelték a bajba jutott kirándulót - VIDEÓ

Hátukon cipelték a bajba jutott kirándulót - VIDEÓ

Bajba jutott túrázót cipeltek le a pilisvörösvári egyenruhások a hegyoldalról, aztán kórházba is vitték.

Egy 28 éves nő hívta a rendőröket 2021. január 2-án délután. Mint kiderült, 35 éves barátjával a Solymár-Pilisvörösvár közötti útvonalon járták a hegyeket, amikor a férfi egy megcsúszás után fájlalni kezdte a lábát. Először nem tűnt komolynak a sérülés, ám egy idő után kénytelenek voltak megállni és letelepedni, a férfi egy lépést sem tudott tenni szúró fájdalmai miatt. A barátnő rögvest telefonált, a rendőrök pedig GPS koordináták alapján be tudták tájolni, merre is lehetnek. Mivel gépjárművel nehézkes lett volna megközelítésük, a rendőrök a szolgálati kocsit a lehető legközelebb leparkolva hátrahagyták, majd gyalogtúrára indultak – közölte a rendőrség.

A férfi továbbra sem tudott lábra állni, ám ez egy pillanatig sem okozott fejtörést az egyenruhásoknak. Egymást váltva cipelték az akkor már zsibbadásra és folyamatosan erős fájdalmakra panaszkodó férfit - valószínűsíthető volt a törés. Az egyik rendőr gondolkodás nélkül hátára kapta az akkor már mozgásképtelenné vált sérültet és úgy menetelt visszafelé a kocsihoz, majd váltótársai „gólya viszi a fiát” megoldást választva vitték tovább.

A közel egy kilométeres út után jobbnak látták mihamarabb orvoshoz juttatni, ezért szolgálati kocsijukkal kórházba vitték, majd következhetett a bakancspucolás – tette hozzá a rendőrség.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 25. 08:55, péntek | Belföld

Teneriféről hozták haza egy rablássorozat gyanúsítottját

Teneriféről hozták haza azt az 51 éves magyar férfit, aki a gyanú szerint részt vett az úgynevezett kötözős rablássorozatban - közölte a rendőrség honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

2021. Június 25. 08:44, péntek | Belföld

Továbbra is érvényben van a hőségriadó

Még marad a kánikula, ezért Müller Cecília országos tisztifőorvos péntek éjfélig meghosszabbította a hőségriadót. Este 8 óráig érvényben van a vörös kód is.

2021. Június 25. 06:24, péntek | Belföld

Százhúsz éve nem volt ilyen meleg júniusban, az új napi melegrekord 40 fok

Százhúsz éve nem mértek ilyen magas hőmérsékletet júniusban Magyarországon, mint csütörtökön. A legmelegebb Fülöpházán volt, ott 40 Celsius-fokot regisztráltak

2021. Június 25. 06:00, péntek | Belföld

Kiderült, hogy mi okozta a velencei-tavi halpusztulást

A Velencei-tóban múlt csütörtök óta elpusztult halak patológiai vizsgálata kimutatta, hogy pusztulásukat oxigénhiány okozta - tájékoztatott az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) csütörtökön, a honlapján.