Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 17. 15:43, kedd | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

A rendőrök öt határsértővel szemben intézkedtek tegnap Csongrád megyében, és egy embercsempészt is őrizetbe vettek.

A rendőrök 2019. december 16-án 0 óra és 24 óra között három határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén. Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök egy határsértőt fogtak el Kiszombor közigazgatási területén, aki Srí Lanka-i állampolgárnak vallotta magát. A férfi sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, ezért a rendőrök előállították, vele szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az egyenruhások továbbá egy gépkocsi ellenőrzése során, a jármű motorterében egy személyt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. A nyomozók a személyautót vezető férfit előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Kihallgatását követően őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. Török állampolgárságú utasával szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.