Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Január 31. 11:20, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Hatalmasat fordított, továbbra is verhetetlen hazai pályán a Kosársuli

Hatalmasat fordított, továbbra is verhetetlen hazai pályán a Kosársuli

Péntek este, az NB I/B Zöld csoportjának 18. fordulójában a SMAFC-ot fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

Vuk Pavlovic csapata három negyedig alárendelt szerepet játszott a tabellán 3. helyen álló soproniakkal szemben, ám fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.

Nagy meccsre volt előzetesen kilátás, hiszen a Kosársuli százszázalékos hazai mérlegét ellensúlyozta a soproniak szenzációs sorozata: november vége óta nem kaptak ki, zsinórban hat győzelmükkel a dobogóról várhatták a fordulót, ráadásul Farkas Dávid vezetőedző számíthatott a felnőtt A-csoportos csapatnál is számításba vett fiatal tehetségekre, így Csátaljay Péterre és Schöllre is.


Októberben a soproniak hazai pályán jó hajrával nyertek, és egészen sokáig most is úgy tűnt, győztesen hagyják el a pályát, így megszakítják a Kosársuli hibátlan szériáját. Ugyan remekül, 7-2-vel kezdett a Kosársuli, már az 5. percben, 9-8-as vezetésnél időt kellett kérnie Vuk Pavlovicnak, hiszen a Sopron a vásárhelyi taktikát kiaknázva támadásban és védekezésben is kezdett felgyorsulni. Az időkérés nem változtatott a játék képén: Schöll, Csátaljay Péter és Kovács masszív teljesítményével előbb átvették a vezetést a vendégek, majd a Kosársuli egyre ritmustalanabb perceit kihasználva elléptek.

A második negyed elején már kilenccel vezettek (12-21), és mivel a puha védekezést jó palánk alatti játékkal és két sikeres hármassal törték fel, a különbség egyre csak nőtt és nőtt. Hazai oldalon az sem segített, hogy a gyűrű és a palánk közös együttműködésével több dobás (négy-öt tripla) is lehetetlen szögből pattant ki, míg a másik oldalon nagy százalékkal ültek a kísérletek. 15-30-nál aztán nagyon jókor jött Varga Zalán, majd Kelemen kosara (időt is kért Farkas Dávid), Varga Zalán triplája pedig tíz ponton belülre csökkentette a hátrányt. A nagyszünet előtti utolsó percek a fiatalokról szóltak: a vendégeknél Schöll volt háromszor is eredményes, míg a Kosársulinál Karsai és Balogh is pontokat szerzett. Utóbbi triplájával alakult ki a 35-27-es soproni vezetést jelentő félidei állás.


A pihenőt követően ott folytatta a Sopron, ahol az első félidő nagy részét uralta, hiszen 6-0-s kezdésükkel ismét tíz fölé tornázták az előnyüket. Próbált igyekezni a Kosársuli elöl és hátul is, ám érdemben nem sikerült közelebb jönni, és egészen a negyed hajrájáig maradt a tizenkét-tizennégy pontos különbség. 50-38-as soproni vezetésnél aztán jött egy időkérés, ami mindent megváltoztatott: a helyenként szétesni látszó csapatot Vuk Pavlovic fejmosással rázta fel, a hangos szavak pedig épp a legjobb időben jöttek. Noha a vendégek 54-43-as előnyről kezdték az utolsó negyedet, Varga Zalán betörésénél és Kelemen triplájánál már érezni lehetett, hogy izgalmas hajrá jöhet.

Jött is, de még mennyire! Bálint kezdte a pontgyártást, majd Varga Zalán folytatta két triplával, Balogh közelije pedig egy 10-0-s rohamot jelentett - három perc alatt hirtelen visszahozta egy pontra magát a Kosársuli, és miközben a hazai közönség egyre inkább őrült hangulatba lendült, a soproniak védekezésben és támadásban is elkezdtek szétesni. A 35. percben aztán elkezdődött a folyamat, ami megállíthatatlannak bizonyult: Kelemen tüzelte magát extra állapotba, és előbb egy triplával egyenlített, majd a saját maga által kiharcolt fault közül az egyiket értékesítve a vezetést is átbillentette - 9-8 után először volt az előny a Kosársulinál (57-56). Ezt egy szerzett labda és egy újabb kiharcolt fault követte tőle, a Varga testvérek kosarai után pedig már hárommal ment a vásárhelyi csapat. A Sopron próbálta tartani a lépést, de a legjobbjaik a legrosszabb pillanatokban hibáztak, miközben Kelemen helyenként buldózerként tört át a vendégek védelmén: amellett, hogy dobott két nagyon fontos kosarat, labdákat szerzett és lepattanókat gyűjtött. 65-60-nál, az utolsó percre fordulva időt kért a Sopron, ám a fault-büntető taktikájuk nem működött a legjobban: Schöll mindössze két ponttal tudta közelebb hozni a csapatát, majd a dudaszó előtti pillanatokban Balogh szedett le egy kulcsfontosságú védőlepattanót. A Kosársuli így 22-8-as zárónegyeddel 65-62-re nyert, és nemcsak őrzi hazai veretlenségét, hanem a nagyon sűrű középmezőnyben felugrott az 5 helyre a tabellán.

NB I/B Zöld csoport 18. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-SMAFC 1860 Soproni Egyetem 65-62 (12-16, 15-19, 16-19, 22-8)

Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: dr. Varga, Vadász, Földi

Kosársuli: Varga Á. 6, Balogh 9/3, Varga Z. 17/9, Bálint 10, Karsai 7/3
Csere: Kelemen 13/6, Borbáth 3/3, Pinnyey -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Sopron: Soós 7/3, Csátaljay B. -, Csátaljay P. 22, Schöll 10, Kovács 6
Csere: Heiszenberger 3/3, Bakk 4, Márkus -, Pongrácz -, Lakatos -
Vezetőedző: Farkas Dávid

Vuk Pavlovic: "Nagyon értékes győzelem ez számunkra. Nehéz, fizikális mérkőzésre számítottam, főleg a centereik és a magas rotációjuk miatt, és ez így is alakult. A letámadásuk és a 3-2-es, illetve alakulózónájuk ellen sokszor nem találtuk a megoldást, ez is eredményezte azt, hogy az első félidőben nagyon kevés pontot szereztünk és döcögősen játszottunk. Sajnos a csapatban időszakosan nem volt tűz, viszont a játékosokat dicséri, hogy a részünkről rossz ritmusú meccsből ekkora fordítást tudtunk varázsolni a végére és ezáltal megnyertük a meccset. Minden elismerésem a játékosaimé, a Sopronnak pedig további sok sikert kívánok a bajnokságra!"

Farkas Dávid: "Három negyeden keresztül a mi akaratunk érvényesült, a negyedik negyedben viszont rengeteg fegyelmezetlenségünk volt védekezésben és ezáltal támadásban is teljesen ritmust veszítettünk. Nem lehet úgy nyerni idegenben, hogy négyből három negyedben nem találunk be kintről és az egész mérkőzés alatt összesen négy gólpasszt tudunk adni."

Az U20-as csapat remek utolsó negyedének is köszönhetően 70-45-re nyert, így továbbra is harcban van a bajnoki dobogóért.

Folytatás február 5-én, vasárnap a Pénzügyőr otthonában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: