Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Április 04. 10:33, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Hatalmas hangulatú meccsel zárta az alapszakaszt a Kosársuli

Hatalmas hangulatú meccsel zárta az alapszakaszt a Kosársuli

A listavezető és alapszakaszbajnok Budafok ellen fejezte be az NB I/B Zöld csoportjának "első felét" a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

Vuk Pavlovic együttese évek óta nem tapasztalt szurkolás közepette harcolt nagyot a Hódtói Sportcsarnokban, és bár vereséget szenvedett, mégis pozitív érzésekkel kezdheti a rájátszást.

Decemberben simán, 101-77-re verte a Budafok a tartalékos Kosársulit a fővárosban, és Károly Máté csapata azóta sem lassított: a bajnokságban mindössze két meccset veszített - novemberben a Dávid Kornél KA, március közepén a Sopron vendégeként -, így magabiztosan, nagy fölénnyel nyerte meg az alapszakaszt.

Számukra tét nélküli volt a vasárnap esti mérkőzés, a múlt héten a Miskolc ellen parádés győzelmet arató Kosársulinál viszont még maradtak kérdőjelek, hiszen - részben a Tiszaújváros miskolci találkozójának függvényében - maradhatott a negyedik, vagy lecsúszhatott volna az ötödik helyre a csapat a nap végére.

Érdekesen alakult a meccs eleje, hiszen előbb remekül kezdett a Budafok - a 4. percben, 0-8-nál kért időt Vuk Pavlovic -, majd a Kosársuli produkált egy 6-0-s rohamot, ami után Károly Máté hívta össze a csapatát. Ezt a bajnokság két legponterősebb játékosának, Tursicsnak és Swansonnek a vezetésével újabb 0-7-es széria követte, majd Varga Zalán süllyesztett el két triplát. A negyed végén egy Kelemen-hármas is utat talált a budafokiak gyűrűjébe, majd Siklós kettese zárta a tíz percet (15-19).

A második negyed elején Varga Ákos vezetésével először vette át a vezetést a Kosársuli (21-20, 13. perc), innen pedig fej-fej mellett haladtak a csapatok: hol a vásárhelyieknél, hol a budafokiaknál volt az előny. A 17. percben picit "megléptek" a vendégek - ez négypontos, 30-26-os vezetést jelentett -, ám Varga Ákos triplájával és Borbáth kosarával újra fordított a Kosársuli, hogy aztán Tursics hármasa beállítsa a félidei eredményt (31-33).

Már az első félidő alapján érződött, hogy igazi rangadót játszik a két csapat, senki sem veszi komolytalanul a meccset, és a ponteső helyett a szoros védekezésen van a hangsúly. Ennek megfelelően egyik csapat sem tudott teljesen gördülékeny ritmusban támadni, de ez semmit sem vont le a színvonalból és a hangulatból, ami a harmadik negyedtől kezdve ismét csak fokozódott: ilyen számú közönség rég nem volt a Hódtói Sportcsarnokban, a szurkolást hazai részről az utánpótlás-játékosok és a Hódmezővásárhelyi FC meccséről a csarnokba látogató Blue Front-ultrák is teljessé tették, és a dobokkal érkező vendégdrukkerek is kitettek magukért. Mindkét oldalnak tetszhetett a negyed közepi triplaeső is: Varga Ákos, Tursics, Pinnyey, Varga Zalán, Garai volt a sorrend, a 27. percben így abszolút egymás mellett jártak a csapatok (46-46). Erről egy harcias, hosszan elnyújtott támadás végén Kass kosarával, majd Varga Ákos kettesével a Kosársuli tudott elmozdulni, ami meg is alapozta a leheletnyi előnyt az utolsó negyedre (50-49).

A hajrában aztán megmutatta azt a teljesítményét a Budafok, ami miatt nem véletlen nyerték meg ilyen mérleggel az alapszakaszt: a Kosársuli minden egyes kisebb hibáját kihasználták és a maguk javára fordították a meccset. Swanson két és fél perc alatt öt kosarat dobott (Vuk Pavlovic egy 0-6-os roham után időt is kért), és 59-52-re, hét pontra húztak el a vendégek. Nem adta fel a Kosársuli: Varga Zalán és Bálint is eredményes volt, utóbbi triplája után robbant is a Hódtói közönsége. 59-57-es vendégvezetésről viszont ismét jött egy erős budafoki sorozat, a 0-7-re pedig már nem lehetett válasza a támadásban hibázó, talán kissé el is fáradó Kosársulinak. Az utolsó két perc főként a faultokról szólt, ám a Budafok jól büntetőzött, így végül 73-61-re nyert. A meccs legeredményesebbje a 24 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplázó Swanson lett, aki Tursiccsal közösen 47 ponttal járult hozzá a vendégek sikeréhez.

A kiválóan helytálló Kosársuli szempontjából végül nem osztott-szorzott a vereség: az alapszakasz negyedik helyén végzett a csapat, így a rájátszás első fordulójában a vasárnap a Miskolc otthonában alulmaradó Tiszaújváros következik ellenfélként.

NB I/B Zöld csoport, 26. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Budafok 61-73 (15-19, 16-14, 19-16, 11-24)

Hódtói Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Gál, Menyhárt, Földi

Kosársuli: Borbáth 4, Varga Á. 21/12, Bálint 5/3, Varga Z. 13/9, Pinnyey 9/3
Cserék: Balogh -, Kass 4, Kelemen 5/3, Bősz -
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Budafok: Tursics 23/15, Siklós 9, Tóth -, Fehér 8/3, Swanson 24
Cserék: Lucey -, Garai 9/6, Fekete -
Vezetőedző: Károly Máté

Vuk Pavlovic: "Gratulálok a Budafoknak! Annak ellenére, hogy már több meccsel ezelőtt bebiztosították az első helyüket az alapszakaszban, teljes gázzal játszottak. A játékstílus, amit képviselnek a szerkezetükkel és a rutinjukkal együtt most nem feküdt, nehezen játszottunk ellenük, nagyon sok váltással kellett szembenéznünk, megtörték a lendületünket, sokszor ötlettelen volt a játékunk. Olyan csapat ellen is meg kell tanulnunk játszani, akik fizikálisabbak vagy rutinosabbak nálunk. A jelenlegi forma és mérkőzés alapján is megmutatta a Budafok, hogy miért domináltak ennyire a bajnokságban és miért nyerték meg az alapszakaszt. Óriási volt a hangulat a mérkőzésen, szeretném megköszönni a szurkolást! Szerintem a negyedik helyezésünk jó helyezés, ebből lehet építkezni, készülünk a playoffra, dolgozunk tovább és bízom benne, hogy ugyanígy meg fogjuk tölteni a Hódtói Sportcsarnokot!"

Az U20-as csapat 42-50-es félidő után 90-83-as vereséget szenvedett a Budafok ellen, így a negyedik helyen zárta a bajnokságot. További részletek a fiatalok szerepléséről hamarosan!

A felnőttek az április 10-i héten kezdik a felsőházi rájátszást - pontos időpontok egyelőre nincsenek, de az első találkozót a pályaelőny miatt hazai környezetben játssza a csapat, a másodikat pedig Tiszaújvárosban. A párharc három nyert meccsig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.