Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2023. Január 25. 11:06, szerda | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Három Kosársuli-siker az U12-es bajnokságban

Három Kosársuli-siker az U12-es bajnokságban

Újabb fordulót rendeztek az U12-es bajnokságban, melyben a Vásárhelyi Kosársuli három együttese is pályára lépett. A kék-sárgák összesen három győzelmet szereztek a hétvégén.

A B-csoportban a Farkasok egy nagyarányú győzelem mellett óriási küzdeni tudásról adtak számot, hiszen hátrányukat ledolgozva tették teljesen nyílttá a Temesvár elleni meccset, amit végül épphogy csak nem tudtak megnyerni a Hódtói Sportcsarnokban. Az A-csoportban a Gepárdok nem bírtak a házigazda Szedeákkal, ám a Szolnoki Bikák nem okoztak gondot nekik, és bezsebelték a győzelmet. Az E-jelű csoportban Szolnokon meccseltek Csókay Miklós tanítványai, akik Szolnoki Pindúrok elleni győzelemnek örülhettek.

U12-es bajnokság, B-csoport, Hódmezővásárhely

Vásárhelyi Farkasok - Karcagi SE 69-35

Farkasok: Skoda 21, Kanka 15, Patkós 10, Gajdos 8,Kálló-Nagy 5, Bihacsy 4, Krebsz 2, Ambrus 2, Kátai-Tóth 2, Dombi

Patkós József: Mindkét mérkőzésen jóval magasabb szerkezetű ellenféllel találkoztunk. Az első játék rögtön egy visszavágóval indult. Igyekeztünk lerohanásból, illetve a felállt védelem széthúzásával 1:1- ből eredményesnek lenni. Odafigyelt mindenki és fegyelmezett, szép játékkal hamar nagy előnyre tettünk szert, amit utána folyamatosan növeltünk.

CSC Mosnita Timisoara - Vásárhelyi Farkasok 59-58

Farkasok: Patkós 13, Kálló-Nagy 12, Skoda 12, Kanka 9, Ambrus 5, Bihacsy 4, Krebsz 2, Kátai –Tóth 1, Gajdos, Dombi

Patkós József: Hasonló játékkal készültünk az ugyancsak magas ellenféllel szemben. Most viszont kicsit nehezen sikerült ezt alkalmaznunk a kezdetben behúzódó védekezés miatt. Miután embert fogott az ellenfél sokkal hatékonyabbá vált a támadásunk. Sajnos az első félidőt elbuktuk, de már rendeződtek a védekezési elvek az ellenfélnél, így megvolt a lehetőség a zárkózásra. Odatette magát mindenki és a felállt védekezés ellen is jöttek a kosarak, egyre közelebb kerültünk. Az utolsó negyedet 8 pontos hátrányból kezdtük, apránként dolgoztuk le a különbséget egészen egy pontig. Igaz a meccset nem, de a második félidőt megnyertük. Ami biztos, hogy mérhetetlenül büszke vagyok a Fiúkra a teljesítményük miatt. Igazi csapatkén, szívvel-lélekkel harcoltak és megtettek mindent a győzelemért. Ez mindenképp egy nyereséges torna volt! Bravó Srácok! Köszönjük a bíztatást a szurkolóknak!

U12-es bajnokság, A-csoport, Szeged

Szedeák Aranysakálok - Vásárhelyi Gepárdok 62-33

Gepárdok: Papp 14, Kiss 7, Szabó 4, Cseh 3, Fejes 2, Herczeg 2, Somogyi 1,

Bálint Erik: Egy félidőt bírtunk a jóval fizikálisabb Szeged ellen, láttam előre lépést az előző fordulóhoz képest. Tovább kell haladni ezen az úton.

Vásárhelyi Gepárdok - Szolnoki Bikák 49-26

Gepárdok: Papp 20, Forrai 7, Kiss 6, Fejes 6, Somogyi 4, Herczeg 2, Szabó 2, Szanda-Nagy 1, Bánfi 1

Bálint Erik: Fokozatosan őröltük fel ellenfelünket, alakul a csapatjáték is. Egyre többször észrevették a srácok ki van jobb helyzetben. Gratulálok nekik a győzelemhez.

U12-es bajnokság, E-csoport, SZOLNOK

Lehel Kosársuli fiú - Bodrogi Bau Vásárhelyi Tigrisek vegyes: 75 – 44 (20-10, 27-14, 10-8, 18-12)

Tigrisek: Hegyi Valér 14, Bíró Martin 14, Mile-Varga Csanád 6, Czakó Vencel 3, Grochulski Halina 2, Kiss Szilárd 2, Nagy Zsigmond 2, Boldis Bálint 1.

Csapat tagja volt: Rácz Tímea, Móza Bálint, Rácz Benedek.

Csókay Miklós: Az első 3 percig tudtuk meglepni ellenfeleinket Hegyi Valér kosaraival, az 5. percben egyenlített a Lehel Kosársuli. Gyors időkéréssel sem tudtam felrázni a csapatot. 8 pontot kaptunk egymás után, amire csak Kiss Szilárd válaszolt 2 ponttal, majd ismét az ellenfél dobott 8 pontot. A második negyedben tovább növelte előnyét a Lehel Kosársuli csapata. Nálunk Mile-Varga Csanád tudott csak pontokat dobni, majd Grochulski Halina és Bíró Martin találtak a gyűrűbe. A félidei büntetőkből is csak 2-t tudtunk értékesíteni. A további részben is sok hibával játszottak tanítványaim.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Tigrisek vegyes – Szolnoki Pindúrok lány: 74-40 (14-15, 23-8, 19-6, 18-11)

Tigrisek: Hegyi Valér 24, Czakó Vencel 13, Boldis Bálint 12, Kiss Szilárd 7, Bíró Martin 6, Móza Bálint 5, Mile-Varga Csanád 3, Grochulski Halina 2, Nagy Zsigmond 1, Rácz Benedek 1.

Csapat tagja volt: Rácz Tímea.

Csókay Miklós: Az első negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat. A második negyedben 9 pontos előnyre sikerült szert tenni. A félidei büntető párbajt 7-2 re nyertük, így 14 pontos megnyugtató előnnyel kezdtük a folytatást. Sok hiba mindkét oldalon, de úgy érzem, hogy jobb fizikai erőnlétünknek köszönhetően sikerült felőrölni ellenfelünket. Mindkét találkozót nézve megérdemelt eredmény született. Sajnos 2-3 játékosom csak testben volt ott és nem tudta felvenni a játék ritmusát. Úgy érzem, szorosabbá tudtuk volna tenni a mérkőzést, ha a kulcsjátékosok nem ekkora hibaszázalékkal dobják a ziccereket és nem volt játékos, aki a lepattanókat tudta volna szedni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.