Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2023. Május 15. 09:52, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Három hét alatt már 300 ezernél több vármegye- és országbérletet vásároltak

Három hét alatt már 300 ezernél több vármegye- és országbérletet vásároltak

Vasárnap meghaladta a 300 ezret az eladatott vármegye- és országbérletek száma.

Már az első hónapban annyira népszerűvé váltak az új díjtermékek, hogy a hó eleji vásárlások javában felülmúlták a korábbi hónapok bérletértékesítési számait. Az eladások 16 százaléka a legkényelmesebb vásárlást lehetővé tevő MÁV appon keresztül zajlott. A pénztári és az automatás jegyváltást figyelembe véve a főváros nagy főpályaudvarain kívül Pest vármegyében Vácott, míg vidéken Debrecenben, Miskolcon, Székesfehérváron, Pécsett és Győrben vették a legtöbb vármegye- vagy országbérletet.

Az elővételi online árusítás április 24-i elindítása óta csaknem 304 ezer újfajta bérletet vásároltak. Ebből közel 220 ezer az eladott vármegyebérletek száma; a legtöbbet, 53 ezret Pest vármegyére váltották. A képzeletbeli eladási toplistán Győr-Moson-Sopron és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye követi. Az eddigi számok alapján egyébként a mindössze 1890 forintba kerülő kedvezményes országbérlet a legnépszerűbb, eddig mintegy 68 ezer darab kelt el.

A vásárlók 16 százaléka döntött úgy, hogy a legkényelmesebb módon, néhány kattintással veszi meg az újfajta bérletet, a MÁV app segítségével péntekig már több mint 45 ezret adott el a közlekedési társaság. A vasútállomások közül a legtöbben Vácon, Győrben és Debrecenben álltak be a sorba. A MÁV-START jegyautomatái közül az első három helyen a Nyugatiban, a győri vasútállomáson és a Keleti pályaudvaron lévők állnak az értékesítési adatok alapján. A Volánbusz pénztárai közül a debreceni Külső Vásártér buszállomás, a miskolci, a székesfehérvári, a pécsi, a szekszárdi és a kaposvári autóbusz-állomások bizonyultak a legforgalmasabbnak a vármegye- és országbérletvásárlások tekintetében.

A nagy érdeklődést az is bizonyítja, hogy a hó eleji, jellemzően 1-8-áig tartó intenzívebb vásárlási időszak adatai alapján májusban mintegy 70 ezer eladott bérlettel felülmúlják az értékesítési adatok az idei első négy hónap MÁV-START, Volánbusz és GYSEV bérleteladások havi átlagát.

A MÁV-Volán-csoport arra kéri utasait, hogy böngésszék az orszagberlet.hu weboldalt, ezáltal felkészültebben vehetik igénybe az új bérleteket a helyközi közlekedés során a vonatokon, a buszokon és héveken.

A helyközi közösségi közlekedésben bevezetett, évtizedek óta tervezett tarifaközösségre és tarifaegyszerűsítésre irányuló első és legnagyobb lépés jól vizsgázott, három hét alatt 300 ezer utas választotta az új bérleteket. Az érdeklődés intenzitására jellemző, hogy még az Operánál lévő BKK automatából is vásároltak egyet.


Háttér-információk:

A teljes árú 30 napos vármegyebérletek 9.450, az országbérletek 18.900 forintba kerülnek. A nappali és esti tagozatos tanulók, 6 év feletti óvodások, fogyatékkal élők 90 százalékos kedvezménnyel – 945, illetve 1890 forintért – jutnak hozzá.

A mobileszközökre letölthető MÁV appban április 24. óta tudják megvenni az utasok az olcsó, egyszerű és korlátlan utazást biztosító legújabb díjterméket. Április 28-tól több mint 1100 értékesítési pontra, a MÁV-START és a Volánbusz jegypénztáraira és az automatákra is kiterjesztették az értékesítést. Május elsejétől pedig a Volánbuszok fedélzetén az autóbuszvezetőknél, valamint a BKK értékesítési pontjain (az utóbbi esetében csak országbérletet és a Pest vármegyei bérletet) is meg lehet váltani.

Az orszagberlet.hu weboldalon térképes kereső támogatja a vásárlókat a hozzájuk legközelebbi értékesítési hely megtalálásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:32, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Háromgólos spanyol győzelem a horvátok ellen

A spanyolok remek első félidei játékkal 3-0-ra legyőzték a horvátokat a 17. labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában szombaton.

2024. Június 16. 10:31, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Győzelemmel kezdtek a címvédő olaszok

A címvédő olasz labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte az albán csapatot szombaton a Németországban zajló Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában, Dortmundban.