Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Március 23. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Három balatoni város is kaszinóért lobbizik

Három balatoni város is kaszinóért lobbizik

Hévíz és Balatonfüred után a balatoni üdülőkörzet harmadik legfontosabb városa, Siófok is jelezte a kormánynak, hogy kaszinót szeretne. Mivel azonban a törvény szerint az egész Dunántúlon legfeljebb három játékkaszinó lehet a jövőben, Sopronban pedig 2015 végéig érvényes koncessziója van a Szerencsejáték Zrt. érdekeltségébe is tartozó kaszinónak, ezért a három balatoni város közül legfeljebb kettő lehet majd a kiválasztottak között - írja a Világgazdaság.

Ráadásul a dunántúli régióban Győr, Szombathely és Pécs is szívesen felkerülne a kaszinóvárosok térképére.

„Mivel eleve nagyon sokan szoktak Siófokon nyaralni, ezért mindenképpen lenne létjogosultsága egy siófoki kaszinónak. A szezonon kívül is egy plusz vonzerőt jelentene a városnak, így a hotelek telítettsége augusztus után is nagyobb lehetne” – mondta lapunknak Hoffmann Henrik, a helyi turisztikai egyesület vezetője. Szerinte Siófok melletti érv az M7-es autópálya is, ahonnan a horvát tengerpartra tartó szlovák és lengyel turistákat a kaszinó segítségével talán nagyobb eséllyel lehetne becsábítani. Más kérdés, hogy Horvátországban jelenleg is számos helyen működik kaszinó.

Tavaly az üdülőkörzet teljes vendégkörének több mint a felét négy város – Hévíz, Siófok, Balatonfüred és Zalakaros – szálláshelyei fogadták. A két zalai településre egyaránt mintegy 3 ezer fővel kevesebb vendég érkezett, míg Siófokon és Balatonfüreden a vendéglétszám meghaladta az egy évvel korábbit: előbbinél 18 és félezer, utóbbinál 6 ezer fővel. Az összes balatoni vendégéjszaka több mint ötöde Hévízen jelent meg, ahol az igénybe vehető gyógy- és wellness-szolgáltatásoknak köszönhetően kiemelkedően magas volt a külföldiek aránya, és a vendégek az átlagosnál hosszabb időre foglaltak szállást. A legjobban talán Hévíz szeretne kaszinót, ugyanis a II. kategóriás nyitását is támogatta, de megfontolásra javasolta a Nemzetgazdasági Minisztériumnak (NGM) I. kategóriájú játékkaszinó létesítését is. Az I-es kategóriába az a kaszinó tartozik, amelyben legalább 100 játékasztal, valamint 1000 pénznyerő automata üzemel. Ez alatt minden kaszinó másodvonalbeli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk